mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Pancho Arénába való belépés érdem, amiért minden újságírónak meg kell küzdeni

Takács Bence, a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója néhány héttel ezelőtt azt nyilatkozta, Pancho Arénában pályára lépni minden akadémistának érdem, amiért erősen meg kell küzdeni. Mára ez úgy változott, a Pancho Arénába minden újságírónak érdem belépni, amiért erősen meg kell küzdeni – vagy legalábbis olyan cikkeket kell írni, ami megfelel a kommunikációs vezető ízlésének.


 


Múlt héten hírt adtunk arról, hogy Takács Bence elutasította a 444.hu akkreditációs kérelmét, amit a Puskás Akadémia – Haladás mérkőzésre adtak be. Takács Bence először ráadásul felháborító módon azt nyilatkozta, hogy az elutasítást nem is kell indokolnia, de sokkal jobban járt volna, ha ennél marad. Később ugyanis mégis megindokolta a döntését: a 444.hu-nak nincs sportrovata, ezért nem mehetett be a meccsre. Ráaádsul mindezt Puskás Ferenc nevét felhasználva, Puskás Ferenc arképével ellátott levélben tette meg.

Minősíthetnénk a döntést, és minősíthetnénk a választ is, de nem tesszük. Egyrészről nincsenek meg a megfelelő, és itt még felhasználható jelzők, másrészről Takács Bence döntéseivel folyamatosan minősíti saját magát – pontosabban munkáját.

Ám kiderült, Takács nem csak a 444.hu akkreditációs kérelmét utasította el.

Az RTL Klub Fókusz című műsorának stábja is forgatni akart a stadionban a mérkőzésen. Ők sem jutottak be.

Kétség nem fér hozzá, az RTL Klub az egyik nagy kritikusa többek között a közpénzből felépített Pancho Arénának, ám hozzá kell tenni, most nem célzottan a felcsúti csapat és annak vezetése volt a műsor célpontja. Egészen egyszerűen az egész magyar labdarúgásról, pontosabban arról, hányan mennek ki a meccsekre egy-egy bajnoki fordulóban. Persze, kiemelt szerepet szántak a három új stadionnak, illetve arra, hogy a milliárdok felépített létesítményekben kimennek-e a szurkolók.

Mindenhova bejutottak, kivéve a Pancho Arénába.

Az érdekesség az, hogy Takács Bence nem most csöppent a média világába, sőt, állt a másik oldalon is. Igaz, a sporthoz eddig nem sok köze volt, kis túlzással azért lehet a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója, mert a „jó oldalon áll”, és „jó helyen dolgozott”. Ő ugyanis a közmédia alkalmazottja (volt), igaz, itt alaposan megtanulhatta, hogyan kell alkalmazni a „cenzúrát”

Csak ez nem így működik.

Valakinek nagyon gyorsan fel kellene világosítani a Takács Bencét, hogy nem a labdarúgás van érte, hanem ő van a labdarúgásért. Sőt, arról is, hogy nem az újságírók vannak érte, hanem ő van az újságírókért. Kommunikációs igazgatóként neki ugyanis az is a dolga, hogy segítse az újságírók munkáját, sőt, hogy információkkal kiszolgálja az újságírókat, nem pedig az, hogy ellehetetlenítse munkájukat.



Behívtak a TV-be A Bundakirály semmit nem bánt meg, sőt, most milliókat kereshet azzal, hogy elmondja, hogyan bundázott el meccseket