mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Puskás Ferenc arcképét felhasználva tiporja sárba a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója a sajtószabadságot

Aki ismer, vagy aki olvasta már cikkeimet, az tudja, hogy nem vagyok egy nagy Puskás Akadémia-fan. Pontosabban azt, amit évekkel ezelőtt kitaláltak, hogy építenek egy utánpótlás-nevelő központot, nagyszerű ötletnek tartottam, ám minden mást, amit köré felvonultattak, azt nem tartottam túl korrektnek. Azt meg, hogy a mostani kommunikációs igazgató Puskás Ferenc arcképével díszített levélben tilt ki egy sajtóorgánumot a stadionból, felháborítónak tartom.


 

Alaphelyzetben azt gondolom, hogy Puskás Ferenc nevét felhasználva építenek egy utánpótlás-nevelő központot - nagyszerű ötletnek tartom.
Azt, hogy Puskás Ferenc nevével Orbán Viktor kertjébe építik az utánpótlás-nevelő központot - visszásnak tartom.
Azt, hogy ezek után milliárdos állami támogatásokat juttatnak a klubnak - visszaélésnek tartom.
Azt, hogy ezek után a puszta közepére, na és Orbán Viktor kertjébe majd 3 milliárdos állami – pontosabban TAO-s – támogatással futballstadiont építenek, ráadásul úgy, hogy közben teletömik a falu polgármesterének zsebét – botrányosnak tartom.
Azt, hogy az eredetileg az utánpótlásnak épített stadionban lassan fél éve nem rendeztek utánpótlás mérkőzést – a TAO-s pénzek elcsalásának tartom.  
Azt, hogy néhány év elteltével a klub vezetősége úgy gondolta, hogy NB I-es felnőtt csapatot akar a puszta közepére - feleslegesnek tartom.
Azt, hogy ezt az NB I-es csapatot aztán feltöltik minden, más NB I-es csapatnál nem kellő, milliókért szerződtetett játékossal, sőt, légióssal úgy, hogy akadémista nagyritkán kerül be a csapatba – komikusnak és a magyar futball egyik szégyenének tartom.
Azt, hogy az akadémián olyan szakmai nevelés folyik, hogy az évek során nem tudnak mondjuk egy olyan kapust kinevelni, akit nyugodt szívvel be lehet állítani egy NB I-es meccsen a kapuba - szakmai elégtelennek értékelem.
Azt, hogy a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója Puskás Ferenc arcképével díszítet levélben tilt ki újságírókat a stadionban rendezett NB I-es meccsről – felháborítónak és gusztustalanak tartom.

Mindenki tudja, hogy az akadémia eredeti kommunikációs igazgatóját Szöllősi Györgynek hívják. Nos, biztosan lehet rá jót vagy rosszat mondani, be lehet őt állítani sok mindennek, nem is akarok a védőügyvédje lenni, de az biztos, hogy hihetetlenül korrekt ember.  És ő biztosan nem tiltott volna ki egyetlen újságírót sem egy meccsről – még akkor sem, ha nem tetszik neki, amit az újságíró írt. Sőt, talán csak azért is beengedné a stadionba ezt az újságírót.
És ezt saját tapasztalatból mondom.

Nos, Szöllősit néhány hónapja leváltották, a helyére érkezett Takács Bence, aki információim szerint az első eligazítások egyikén kifejtette, nem az a lényeg, hogy milyen kérdés érkezik a kommunikációs osztályra, hanem az, hogy ők – mármint az akadémia – mit akarnak kommunikálni.

Takács Bence most túllépett minden határt.
Az egyik honi weblap akkreditációs kérelmet nyújtott be a Puskás Akadémia – Haladás meccsre – amelyet elutasítottak. Sőt, Takács Bence szerint ezt nem is kell megindokolniuk.

A leggusztustalanabb az, hogy az elutasító levélben kétszer is felhasználták Puskás Ferenc arcképét.
Takács Puskás Ferenc nevét és arcképét felhasználva tiporja sárba a sajtószabadságot és áll piti kis bosszút azért, mert az oldalon olyan cikk jelent meg, ami neki minden bizonnyal nem tetszett.

 

puskas


De Takács két dolgot biztosan nem tud.

Egyrészről az ő nevére talán már senki nem fog emlékezni, amikor Puskás Ferenc emlékét nemcsak Magyarországon, de az egész világon ápolják majd.

Másrészről – és ez a legfontosabb - Puskás Ferenc biztosan nem tett volna ilyet.  



Legyőzhető-e a bundamaffia? Úgy néz ki, ezt elintéztük: cikkünk után egy héttel korosztályos bajnokit játszotta a Pancho Arénában