mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

És megmagyarázzák...

A hét elején Georges Leekens szövetségi kapitány arról beszélt, hogy most aztán tiszta lappal és a nulláról indulunk. Csak arról feledkezett meg mindenki – vélhetően az új..

Hűha, ba...meg!

Nehéz okosat mondani. Nehéz bármit mondani. Mint mondtam, az építkezés – igazából az állandó építkezés – idejét éljük,..

Hűha, ba...meg!

img

Nehéz okosat mondani. Nehéz bármit mondani. Mint mondtam, az építkezés – igazából az állandó építkezés – idejét éljük,..

Hajrá, Leekens!

img

Ma mérkőzésen is bemutatkozik az új szövetségi kapitány, Georges Leekens. A magyar futball sajátja, hogy bizonyos időnként (általában 3-4 évente) újrakezdünk valamit. Most sincs ez másként, ám a német vonalat ezúttal belgára cseréltük. És mit is lehet ezután, de előre mondani, minthogy hajra, Leekens! Kazahsztán akár jó választás is lehet első meccsre, mert előre láthatóan ellenük nem ég meg az új kapitány...

Mindennek az alja: a magyar futball történelmének egyik legsikertelenebb kapitánya állami kitüntetést kapott

img

Szinte hihetetlen. A magyar futball leggyalázatosabb éve után Bernd Strock a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta. Az az ember, aki teljes szövetségi kapitányként alkotott eredményeit nézve a magyar futball egyik legsikertelenebb, legrosszabb edzője – 1902 óta. Már az indoklás is nevetséges: Bernd Storck a magyar válogatott 2016. évi Európa-bajnokságon való sikeres szereplését..

Leekens: Azon leszünk, hogy elmondhassuk, készen állunk a feladatokra!

img

Georges Leekens szövetségi kapitány elsőként rakta össze a magyar labdarúgó válogatott szűkített keretét. Legalábbis hivatalosan, hiszen a rossznyelvek szerint a Luxemburg ellen leégő csapat összetételébe is volt beleszólása. Ezt azonban vegyük csak folyosói pletykának, ami azt jelenti, Leekens magyarországi karrierje a Kazahsztán elleni meccsel kezdődik. A belga szakember a napokban elmondta, jó benyomásokat..

Tényleg attól lesz jó a focink, hogy lehet majd locsolni a szünetben is?

img

Mint arról beszámoltunk, az MLSZ bejelentette, hogy az elnökség jelentős változásokról döntött. Nos, döntések valóban voltak, de jó néhány utánpótlásedző reagálásából kiderült, ettől csak még átláthatatlan lett például a fiatal játékosok után adott TAO támogatás. „Nemcsak egy órával a mérkőzések kezdete előtt, hanem – amennyiben a hazai csapat időben tájékoztatja az érintetteket – a mérkőzés előtti 5-10. perc..

Gulácsi Péter: Amit idén meg lehetett tenni, azt megtettem!

img

Gulácsi Péter idén egy híján minden tétmeccsen játszott a Bundesligában jelenleg hatodik, tavaly ezüstérmet nyert RB Leipzig csapatában, ahol a 27 éves kapus minél tovább maradni szeretne. Csapata nagyon komoly céljairól is beszélt. - 2022-ig szól a szerződésem, hosszú távon terveznek velem. Ebben a szezonban, egyetlen mérkőzést leszámítva, az összes tétmeccsen én álltam a kapuban, tehát azt gondolom, hogy amit..

Az MLSZ továbbra is mindenkinek ad támogatást, de...

img

Jelentős változásokról döntött az MLSZ elnöksége. A szövetség céljai változatlanok: a magyar futball csak akkor lehet sikeres, ha egyre több minőségi fiatal magyar labdarúgó kap lehetőséget a szereplésre. A szövetség úgy ítéli meg, hogy a fiatalok játéklehetőségét az elmúlt években támogató úgynevezett „fiatal-szabály” jó irányba tett lépés volt, de az első osztályban nem minden profi klub számára jelentett valódi..

Ahol labdarúgó akadémia van, ne játszhasson háromnál több légiós!

img

Gyorsan szögezzük le: a jó légiósokra – mint mindenhol a világon – szüksége van a magyar bajnokságnak. Gyorsan tegyük hozzá: a most a bajnokságban játszó selejt légiósokat az MLSZ-nek köszönhetjük. Pontosabban annak a fiatalszabálynak, mellyel mesterségesen felverték a magyar, magukat sztároknak képzelő, külföldön sehova nem kell ficsúrok árát. Azt gondolom, nem a fiatalok szerepeltetését kell jutalmazni, hanem a..

10 milliárdba kerül az utánpótlás, de valamit nem jól csinálunk

img

A szerb vagy a horvát labdarúgás 5 év átlagában, átlagosan 10-10,5 millió euróért (3 milliárd forint feletti összeg) ad el a nemzetközi piacra nem 16 évesen, hanem 20-22 évesen már minőségi topbajnokságokba kerülő játékosokat. Míg a magyar labdarúgás az évi 10 milliárd forintba kerülő utánpótlásképzésből nagyon jó esetben, 5 év átlagában 6-700 ezer euróért. HIRDETÉS Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem..

Korábbi FA Kupa győztes csapat érkezik Budapestre – az egyik legrégebbi magyar csapat ellen játszik

img

Patinás egyetemek mérkőzésével folytatódik a BEAC jubileumi rendezvénysorozata. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem sportegyesülete, a megalapításának 120. évét ünneplő Budapesti Egyetemi Atlétikai Club labdarúgói összecsapnak az Oxfordi Egyetem csapatával. A legrégebbi angol nyelvterületen működő felsőoktatási intézmény futballistái Budapesten, a zuglói Varga Zoltán Sportpályán vendégeskednek március 13-án 18..

Angyalföldön megérett a helyzet az edzőcserére!

img

Tavaly mindenki a Vasas menetelésén ámult. Kupadöntő, bajnoki bronz, nemzetközi kupaszereplés – évek, évtizedek óta várta erre az angyalföldi szurkolók. No és mindenki Michael Oennenig taktikájának tapsolt. Most viszont azt gondolom, ha nem váltanak edzőt Angyalföldön, a Vasas kiesik. Tudom, az újságírók mindig mindent jobban tudnak. Ráadásul a fenti mondatokat majd két éve egyszer már leírtam, azt a Vasas a..