mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A skótok jöttek, győztek – na és összegyűjtöttek 1,7 millió forint adományt egy ovinak

img

Tudják, mi az a Tartan Army Sunshine Appeal. Nos, a skót szervezetet kifejezetten arra a célra alapították, hogy azokban az országokban, ahol a skót nemzeti válogatott játszik, gyermekekkel foglalkozó kezdeményezéseket támogasson. Ennek a kezdeményezésnek köszönhetően 1,7 millió forinttal lett gazdagabb a VIII. kerületi Wesley János Óvoda. Mondjunk néhány szót a mérkőzésről is? Érdekel még valakit? Kikaptunk..

Fiatalszabály, légiósok, kiskapuk (interjú a Digi Sporton)

img

A pénteki válogatott mérkőzés után láthattuk, mennyire fontos lenne valami átfogó reform a magyar labdarúgásban, mert fejlődés az a rengeteg pénz ellenére sem nagyon látható. A mifocink.com feldobott egy ötletet. Hangsúlyozzuk, ez csak az igazság egyik oldala, és közel sem biztos, hogy ez a megoldás, de... A magyar futballvezetés egyik legnagyobb hibája, hogy nem hallgatják meg azoknak az ötleteit, akik a futballért..

És megmagyarázzák...

img

A hét elején Georges Leekens szövetségi kapitány arról beszélt, hogy most aztán tiszta lappal és a nulláról indulunk. Csak arról feledkezett meg mindenki – vélhetően az új kapitány debütálása miatt – hogy az a bizonyos lap szakadt és sáros, illetve amit a mi szeretve tisztelt válogatott labdarúgóink tudnak az még a nullát sem éri el. Itt a bizonyíték, hogy közhelyekkel és nyilatkozatokkal nem lehet futballmeccset..

Hűha, ba...meg!

img

Nehéz okosat mondani. Nehéz bármit mondani. Mint mondtam, az építkezés – igazából az állandó építkezés – idejét éljük, de erre azért nem nagyon számítottunk. Nem számítottunk arra, hogy a világverőnek nem nevezhető Kazahsztán már a 10. percben 2-0-ravezet majd ellenünk. Nem számítottunk arra, hogy a világverőnek nem nevezhető Kazahsztán ellen nem lesz egy valamire való támadásunk sem. Nem számítottunk arra, hogy..

Hajrá, Leekens!

img

Ma mérkőzésen is bemutatkozik az új szövetségi kapitány, Georges Leekens. A magyar futball sajátja, hogy bizonyos időnként (általában 3-4 évente) újrakezdünk valamit. Most sincs ez másként, ám a német vonalat ezúttal belgára cseréltük. És mit is lehet ezután, de előre mondani, minthogy hajra, Leekens! Kazahsztán akár jó választás is lehet első meccsre, mert előre láthatóan ellenük nem ég meg az új kapitány...

Leekens máris ellentmond – önmagának

img

Georges Leekens megtartotta első, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A kötelező, akár előre borítékolható klisék mellett elmondta, miért maradt ki a válogatott keretéből az a Sallai Roland, aki mezőnyjátékosok közül egyedüli magyarként pályára lépett idén a Bajnokok Ligája csoportkörében is. Csak az a baj, hogy Leekens magyarázatával saját magának mondott ellent, megerősítve a „rossz súgókra hallgatott”..

Mindennek az alja: a magyar futball történelmének egyik legsikertelenebb kapitánya állami kitüntetést kapott

img

Szinte hihetetlen. A magyar futball leggyalázatosabb éve után Bernd Strock a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta. Az az ember, aki teljes szövetségi kapitányként alkotott eredményeit nézve a magyar futball egyik legsikertelenebb, legrosszabb edzője – 1902 óta. Már az indoklás is nevetséges: Bernd Storck a magyar válogatott 2016. évi Európa-bajnokságon való sikeres szereplését..

Ezért Hentyt a bajnokság végéig el kell tiltani!

img

Ezekiel Hentyt kiállította a játékvezető a Ferencváros-Puskás Akadémia meccsen, és mivel második sárgás kiállítás volt, valószínűleg megússza egy meccses eltiltással. Az MLSZ fegyelmi bizottságának azonban most kellene videóznia, és most kellene példás büntetést hoznia. Hentyt ugyanis nem azért a szabálytalanság miatt állították ki, amit aljas módon elkövetett, amivel súlyos sérülést is okozhatott volna és amiért..

Leekens: Azon leszünk, hogy elmondhassuk, készen állunk a feladatokra!

img

Georges Leekens szövetségi kapitány elsőként rakta össze a magyar labdarúgó válogatott szűkített keretét. Legalábbis hivatalosan, hiszen a rossznyelvek szerint a Luxemburg ellen leégő csapat összetételébe is volt beleszólása. Ezt azonban vegyük csak folyosói pletykának, ami azt jelenti, Leekens magyarországi karrierje a Kazahsztán elleni meccsel kezdődik. A belga szakember a napokban elmondta, jó benyomásokat..

Tényleg attól lesz jó a focink, hogy lehet majd locsolni a szünetben is?

img

Mint arról beszámoltunk, az MLSZ bejelentette, hogy az elnökség jelentős változásokról döntött. Nos, döntések valóban voltak, de jó néhány utánpótlásedző reagálásából kiderült, ettől csak még átláthatatlan lett például a fiatal játékosok után adott TAO támogatás. „Nemcsak egy órával a mérkőzések kezdete előtt, hanem – amennyiben a hazai csapat időben tájékoztatja az érintetteket – a mérkőzés előtti 5-10. perc..Next posts