mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A skótok jöttek, győztek – na és összegyűjtöttek 1,7 millió forint adományt egy ovinak

Tudják, mi az a Tartan Army Sunshine Appeal. Nos, a skót szervezetet kifejezetten arra a célra alapították, hogy azokban az országokban, ahol a skót nemzeti válogatott játszik, gyermekekkel foglalkozó kezdeményezéseket támogasson. Ennek a kezdeményezésnek köszönhetően 1,7 millió forinttal lett gazdagabb a VIII. kerületi Wesley János Óvoda.



Mondjunk néhány szót a mérkőzésről is?
Érdekel még valakit?
Kikaptunk 1-0-ra.
Újra.

A tavaly márciusi, portugáliai vereséggel együtt  egy éven belül a hetedszer szenvedtünk vereséget, sőt, sokkal rosszabb a kép, ha elmondjuk, hogy az elmúlt 11 mérkőzésünkből ez a nyolcadik vereségünk.

A legnagyobb vereség viszont az, hogy a 2016-ban még sztárként és megváltóként kezelt magyar válogatott, lassan nemhogy érdektelenné, hanem gúnyos viccek céltáblájává vált.

Persze, ne legyünk olyanok, mint akik nem tudják: azok, akiknek a győzelmeknél sikk magyar szurkolónak lenni, azok a vereségek, az egymást érő kínos kudarcok idején szívesen köszörülik a nyelvüket a csapaton.
Mert most az a sikk.

És ezt az állapotot tetézi az, amikor a futballt messziről sem konyítók mondanak véleményt a csapatról.

Szóval a lényeg, hogy kikaptunk a skótoktól 1-0-ra, ám mindeközben a skót válogatott szurkolói 5 000 fontos, azaz 1,7 millió forintos adománnyal támogatták a VIII. kerületi Wesley János Óvodát.

És ezt nem csak úgy ad-hoc módon tették: hazánkba érkezésük előtt tanácsot kértek a brit nagykövettől, valamint két hazánkban is működő skót szervezet vezetőjétől, így esett végül a választás az óvodasegítő programra.

 „Nagyon örülök, hogy a Tartan Army Sunshine Appeal ilyen sok pénzt gyűjtött a VIII. kerületi Wesley János Óvoda felújítására. Ezzel a gesztussal Budapesten is továbbviszik a skót nagylelkűség hagyományát, ami egészen a 19. század közepéig nyúlik vissza. Gratulálok a skót szurkolóknak!” – nyilatkozta Iain Lindsay, brit nagykövet, amikor átadta az adományt. Mint kiderült, az összeget az óvodában az egyik csoportszoba felújítására, és az oda szükséges eszközök beszerzésére fordítják. Az óvoda és a gyűjtést szervező jótékonysági szervezetek további támogatókat várnak az öltözők és a kicsik csoportszobájának renoválására is.

Ja, gyorsan megkérek mindenkit, akinek a fejében a skót szurkolók, mint részeges dühöngő huligánok élnek, töröljék ezeket az „elképzeléseiket”.

 



Fiatalszabály, légiósok, kiskapuk (interjú a Digi Sporton) Viking sör - azaz Bogdán Ádám civil élete