mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Leekens: Azon leszünk, hogy elmondhassuk, készen állunk a feladatokra!

Georges Leekens szövetségi kapitány elsőként rakta össze a magyar labdarúgó válogatott szűkített keretét. Legalábbis hivatalosan, hiszen a rossznyelvek szerint a Luxemburg ellen leégő csapat összetételébe is volt beleszólása. Ezt azonban vegyük csak folyosói pletykának, ami azt jelenti, Leekens magyarországi karrierje a Kazahsztán elleni meccsel kezdődik.A belga szakember a napokban elmondta, jó benyomásokat szerzett a magyar labdarúgásról, és a rosszul sikerült tavalyi év után idén előrelépést vár a válogatottól.  

- Amióta újra Magyarországon vagyok, jó benyomásokat szereztem a játékosokról, valamint a magyar futballról – nyilatkozta az M4 Sport televíziónak Leekens. – Két-három hete elkezdődött a bajnokság második fele, így sok játékost meg tudtam nézni. Amikor kialakítottam a keretet a következő két felkészülési mérkőzésre, azt is figyelembe kellett vennem, hogy sok a sérült, illetve sokan kisebb-nagyobb problémával bajlódnak. Az első feladat ennek az egyensúlyát megtalálni. Mindenki jól tudja, hogy az előző év rosszul sikerült, de innentől kezdve azon leszünk, hogy elmondhassuk, készen állunk a feladatokra. Az U21-es válogatottból most nem hívtam be játékosokat az A válogatotthoz, mert fontos Eb-selejtezőt  vívnak Ciprussal, majd Belgiummal, de júliusban akár ők is megkaphatják a lehetőséget – mondta a szakvezető, aki a Lazio elleni Európa Liga-meccsen megsérült Kádár Tamást, a válogatott alapemberét sokak meglepetésére benntartotta a keretben a szövetségi kapitány.

- Kádár Tamás nagyon jó benyomást tett rám az utóbbi két mérkőzésen, nem véletlenül viselhette a karszalagot Costa Rica ellen. Úgy gondolom, vele együtt megyünk majd a csatába, de meglátjuk, mit mond az orvosi stáb, nem szeretnék kockáztatni. Normális esetben egy olyan játékosra, mint Kádár, az utolsó pillanatig várunk. Fontos láncszeme a csapatnak, tapasztalt, játszik az Európa Ligában. Az ilyen futballisták emelik a színvonalat.

 Tényleg attól lesz jó a focink, hogy lehet majd locsolni a szünetben is? Ezért Hentyt a bajnokság végéig el kell tiltani!