mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A koronavírusnak köszönhetően a Puskás Akadémia végre az lett, amiért létrejött

img

A Puskás Akadémia története első nemzetközi kupameccsén 3-0-s vereséget szenvedett a svéd Hammarby ellen, mégis van pozitív hozadéka a meccsnek. Sőt, lényegében csak az van. A koronavírus ugyanis „elintézte”, hogy a Puskás Akadémia végre nagyjából tényleg az legyen, amiért létrejött.   Sokan, sokszor, sok helyen leírták már – köztük én is – hogy a mai Puskás Akadémia nem az, amiért anno létrejött.  Legalábbis..

Ezt most nagyon odatette a Fradi!

img

Valljuk be, de őszintén: a Fradi ezt most nagyon odatette. Igaz, nem szemkápráztató parádéval győzte le a Celticet idegenben, de kit érdekel most ez! Taktika, fegyelem, helyzetkihasználás!Ez a három szó, ami hirtelenjében eszembe jut a tegnapi Bajnokok Ligája selejtezőről. És nagyon szuper azt leírni, hogy egy magyar csapat mindhárom helyen csillagos ötösre vizsgázott.  (Még akkor is, ha túl sok magyar nincs a..

Legalább magyar góllal kezdett a NERb-é I.!

img

Legalább magyar játékos, az MTK-ban játszó Gera góljával kezdődött az idei futballbajnokság, mely leginkább a kommunista időkben zajló pontvadászatra hasonlít – azzal a különbséggel, hogy akkor legalább nem huszadrangú légiósokkal tömködték tele a csapatokat. Ám ettől még tény, soha ennyi kádernek nem volt még  csapata az NB I-es bajnokságban, melyet teljesen nyugodtan hívhatunk NERb-é I.-nek is! A mai magyar..

Vajon miért verték össze Busai Attilát?

img

Súlyos sérüléseket szenvedett Busai Attila, többek között az  MTK, a  Ferencváros, a Diósgyőr egykori játékosa amikor szerda este agyba-főbe verték egy budapesti szórakozóhelyen. A játékosnak állítólag három helyen is eltört az arccsontja. Busai Attila karrierje szépen indult, hiszen kisebb utánpótlásnevelő-csapatok után az MTK-ba került, ahol egyszer az élvonalban is bemutatkozott. Aztán előbb Svájcba, majd a..

A BVSC edzője szerint a játékvezető sorozatosan a kárukra tévedett – miközben három játékost is kiállított az ellenféltől!

img

Hogy milyen, ha egy edző objektívan tud nyilatkozni egy mérkőzésről? Nos, Gabala Krisztián a BVSC mestere ezt most megmutatta. Vagy mégsem?  A BVSC hosszú idő után szerepelhet országos bajnokságban, mivel tavaly a „csonka” BLSZ I-ben az első helyen végzett. Hozzá kell tenni, a zuglóiak rengeteg pénzt öltek a feljutásba, hiszen az amatőrnek nevezett BLSZ I-ben, sőt, korábban már a BLSZ II-ben is többszázezres..

Katona Mátyást korábban eltanácsolták a Vasastól - abból a csapatból egyedül neki van profi szerződése!

img

A napokban írtam Katona Mátyásról és Katona Bálintról. A testvérekről, akik szinte egyszerre kaptak profi szerződést, igaz, egyikük a Fradiban, másikuk az Újpestben. Nos, Katona Mátyás példája is bizonyítja, milyen nagy gondok vannak a magyar utánpótlás-nevelésben – hiszen őt korábban eltanácsolták a Vasastól. Abból a csapatból eddig ő az egyetlen, aki profi szerződést kapott. Katona Mátyás a Ferencváros ellen..

Ilyen még nem volt: A Katona-család egyik tagja az Újpestben, másik tagja a Fradiban kapott profi szerződést

img

A magyar és a világ futballjában is találunk olyat, hogy testvérek futnak be karriert. Most azonban érdekes dolog történt. A Katona-család két tehetséges tagja is profi szerződést kapott – ám egyikük az Újpestben, másikuk a Fradiban! Sportos Katona-család:Bálint, Matyi és a jelenleg a Pest megyei bajnokságban játszó Zsolt Katona Mátyás 2019-ben került Újpestre. A játékos a Hidegkúti SC-ben kezdte a..