mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A BVSC edzője szerint a játékvezető sorozatosan a kárukra tévedett – miközben három játékost is kiállított az ellenféltől!

Hogy milyen, ha egy edző objektívan tud nyilatkozni egy mérkőzésről? Nos, Gabala Krisztián a BVSC mestere ezt most megmutatta. Vagy mégsem? 

A BVSC hosszú idő után szerepelhet országos bajnokságban, mivel tavaly a „csonka” BLSZ I-ben az első helyen végzett. Hozzá kell tenni, a zuglóiak rengeteg pénzt öltek a feljutásba, hiszen az amatőrnek nevezett BLSZ I-ben, sőt, korábban már a BLSZ II-ben is többszázezres játékos-fizetésekről érkeztek hírek. Nem véletlen, hogy számos, korábban az NB I-ben, sőt, a magyar válogatottban is megforduló játékos választotta a zuglói csapatot, mely végül az NB III Keleti csoportjába kapott besorolást, ahol az első fordulóban a Salgótarján ellen lépett pályára.

A mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget, korántsem békés keretek között.

A mérkőzés után pár nappal Gabala Krisztián, a BVSC edzője meg is említette ezt a nyilatkozatában, szerinte ugyanis Nazsa Tamás olyan döntő hibákat vétett, amelyek a fővárosi alakulatot sújtották.

"A találkozóról most már tiszta képet kaptam, mert a felvett videóanyag alapján objektívan tudok nyilatkozni. Sajnos, ki lehet jelenteni, hogy a játékvezető ezen a napon döntő hibákat vétett, amivel kizárólag csak a BVSC csapatát sújtotta. A büntető szituációnál ellenfelünk játékosa két méterről ráemelte labdarúgónk könyökére a labdát, ami a teste mellett helyezkedett el, ellenben a Murai Márkkal szemben elkövetett szabálytalanságot, amely méterekkel a büntető területen belül volt, kivitte szabadrúgásra a játékvezető. Továbbá amennyiben következetesen vezette volna a találkozót, úgy a sok kiállítás miatt hamarabb kellett volna befejezni a mérkőzést.”

Nos, kérem szépen – Gabala Krisztián szerint a játékvezető sorozatosan a kárukra tévedett, sőt, lényegében ő okolható azért, hogy a csapat nem nyert. Csakhogy a játékvezető három salgótarjánit is kiállított, azaz a zuglóiak hármas emberelőnyben nem tudták kiharcolni a győzelmet.

Persze, a tréner egy mondattal megemlíti, hogy „ezek tények, ugyanúgy, mint az is, hogy ennyi helyzetet nem lehet kihagyni. Rengeteget dolgoztunk azért, hogy megnyerjük a találkozót, de valami mindig közbeszólt. Gratulálok az ellenfél kapusának, aki a mezőny legjobbjának bizonyult ezen a napon!"

 

Nos, lehet, hogy még inkább a csapatban kellene keresni a hibát, és nem a játékvezetőben. Mert ha a sporti tényleg hibázott is – egy ilyen mérkőzés után, hármas emberelőny után erről mélyen hallgatni kellene!

 



Katona Mátyást korábban eltanácsolták a Vasastól - abból a csapatból egyedül neki van profi szerződése! Vajon miért verték össze Busai Attilát?