mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vajon miért verték össze Busai Attilát?

Súlyos sérüléseket szenvedett Busai Attila, többek között az  MTK, a  Ferencváros, a Diósgyőr egykori játékosa amikor szerda este agyba-főbe verték egy budapesti szórakozóhelyen. A játékosnak állítólag három helyen is eltört az arccsontja.


Busai Attila karrierje szépen indult, hiszen kisebb utánpótlásnevelő-csapatok után az MTK-ba került, ahol egyszer az élvonalban is bemutatkozott. Aztán előbb Svájcba, majd a Ferencvároshoz került, ám a zöld-fehéreknél nem tudott megragadni.

Diósgyőrben és Nyíregyházán sem róla szóltak a hírek – pontosabban nem a legpozitívabb értelemben.

Maradjunk annyiban, volt olyan mérkőzés, melyen Busai játszott – és melyen érdekes eredmények születtek. És bár nyilván bizonyítani nem tudja senki, azért a magyar futballban jártas klubvezetők között elterjedt a hír, hogy nem biztos, hogy jó ötlet leigazolni a futballistát.

Persze, volt hely, ahova kellett a játékos: az indiai másodosztályban.

Busai így idén tavasszal a Neruca FC-hez került, debütálásakor a csapata egy félidő alatt öt, az egész meccsen hat gólt kapott.

Indiából Svédországba vezetett az útja.

No persze nem az első ligába, hanem a harmadosztályban kiesés ellen küzdő Nyköpings BIS csapatához.

Finoman szólva is sokakat meglepett ez az igazolás. Nem csak itthon, hanem Svédországban is, ahol az újságírók utána néztek egy-két dolognak. 

Kiderült, hogy Busai Attila (és Völgyi Dániel) Svédországba igazolását egy magyarországi bejegyzésű, 2020-ban alapított cég intézte, amely egy másik, hongkongi vállalkozás nevében járt el, pénzügyi támogatást s erősítést jelentő európai játékosokat ígért a svéd csapatnak. A két vállalat tulajdonosa ugyanaz a hongkongi házaspár, a közvetítő pedig “családi jellegű” kapcsolatban van a magyarországi bundabotrány egyik vezéralakjával. Sőt, a svéd üzletbe bevont cég idén tavasszal a kenyai élvonalban történt fogadási csalások főszereplője volt, ahol szintén szponzorként, illetve résztulajdonosként manipulálták két csapat eredményeit.

A svédek gyorsan léptek - Busainak mindössze öt napig volt szerződése!

Ezek után a játékos hazatért, szerdán pedig egy budapesti szórakozóhelyen megverték.

A részletekről eddig kevés derült ki, azt sem tudni pontosan, ki kezdte a verekedést...

És az sem, hogy miért…

 



A BVSC edzője szerint a játékvezető sorozatosan a kárukra tévedett – miközben három játékost is kiállított az ellenféltől! Legalább magyar góllal kezdett a NERb-é I.!