mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szabó György megmondta a tutit – és az most valóban tuti

img

A Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway, vagyis bocsánat, 'bundás Lanzafame' újbóli leigazolása, és az újságírók rendre utasítása óta csak Szabó György kitöltötte az MLSZ kérdőívét, melyben olyan kérdések találhatóak, hogy miként lehetne növelni a nézőszámot, vagy hogy hány csapatot legyen az NBI. A sok teljesen értelmetlen, néhol tök hülye kérdés között van viszont egy, amely nagyon jó. Így szól: Ön..

Hiányzik a Fradi-tábor? Igen, de nem azok, akik most nem mennek meccsre!

img

Két hazai meccsre - a Honvéd elleni kupameccsre és a Videoton elleni bajnokira -  átlagosan 7000 néző ment ki az Üllői útra, és ha az elmúlt időszak nézőszámait vesszük figyelembe, ez nem is rossz. Ráadásul a Vidi ellen már volt valami szurkolás-féle, persze sokan azt mondják, ez még mindig nem az igazi. Egyesekben újra felvetődött a kérdés, vajon mennyire hiányozik a Fradi-tábor a stadionból? Nos, Seri Balázs olyan..

Vajon kirúgják Pontest, mielőtt kiejti a Lokit?

img

Ismét kiderült, a hozzá nem értés hogyan tehet tönkre egy csapatot, hogyan sodorhat a kiesés szélére egy olyan gárdát, amely a 2000-es évek meghatározó egyesülete. Közben pedig azon gondolkozom, vajon hogy kell fel minden nap az a sportvezető, aki kitalálta, hogy Leonel Pontesre bízza a Debrecen irányítását, amely csapat a dobogós helyek helyett most épp utolsó előtti a bajnokságban. Kondás Elemérrel szenvedett a..

Amatőr kluboknál jártunk! Solymosi Csaba: Ez a csapat sikere!

img

Solymosi Csaba 25 évvel ezelőtt alakította meg a Zuglói Kinizsi amatőr fociklubot. A 68 éves sportvezető még ma is bevetésre készen áll a pálya mellett, csapata pedig megnyerte a Téli Nagypályás Tornát úgy, hogy a pályán együtt játszott a fia, az unokája és a veje. Solymosi Csabának mindene a klub, de most is csak a csapatot dicsérte. A Zuglói Kinizsi tornagyőztes csapata (fotó: Garics Ferenc) Solymosi Csaba..

Agyrém

img

Az ember már azt gondolná, sőt bízik abban, hogy a magyar futball lépdel előre, aztán jön ez a balmazújvárosi pályaügy, és kiderül, még mindig vannak nagyon vicces, vagy inkább elszomorító történetek. Most például az, hogy bár az MLSZ előírja, közpénzből milliókat költenek rá, mégsem kötelező bekapcsolni a pályafűtést ott sem, ahol azt már kiépítették. Hogy miért nem? Na, az erre adott válasz is nagyon vicces. Ma..

A specialitása lett a „veszte” a balmazújvárosi pályának

img

Ilyen nincs és mégis van. A magyarázatok szerint ugyanis pont azért nem tudták fűteni a balmazújvárosi pályát, ami a specialitását adja, azaz hogy a termálvíz adja (adná) a hőt és energiát a fűtéshez. Pénteken derült ki, hogy Balmazújvárosban a jeges pálya miatt bizony nem rendeznek NB II-es mérkőzést, annak ellenére, hogy a nyáron adták át azt a létesítményt, melyben 160 millió forintért kiépítették a pálya..

Nem elég megépíteni a talajfűtést, télen be is kell kapcsolni!

img

Stadiont tudunk építeni. Tudunk? Nos, úgy néz ki, nem mindenhol. Balmazújvárosban most épp az derült ki, hogy ugyan potom 160 millióért fűthetővé tették a pálya talaját, a hétvégén mégsem lesz NB II-es meccs a városban. Ki nem találnák hogy miért! Vajon mikor kapcsolták be a fűtést (fotó:balmazfoci.hu) „Az MLSZ Infrastruktúra Szabályzatában előírtaknak megfelelő automata öntözőberendezéssel megépített,..

Vancsa Miklós lett az ország legjobb futball-sportvezetője

img

Nagy elismerés a Vasas vezetőinek, hogy a labdarúgóklubok tulajdonosai után az nb1-hu-n a mindig kritikus sportújságírók is Vancsa Miklóst, az egyesület ügyvezető igazgatóját választották Magyarország legjobb klubvezetőjének. Az egykori középpályásból lett sportvezető szerint ez nemcsak az ő, hanem az egész csapat sikere - olvasható a lokal.hu-n.  Vancsa Miklós szerint a siker egyik kulcsa, hogy odafigyelnek a..

Egész pályás védekezés

img

Tisztelet a kivételnek, de remekül működik a sajtóelhárítás az élvonalbeli futballcsapatoknál. Hamarosan aknazárat, föld-levegő rakétákat és biológiai fegyvereket is bevetnek a kellemetlennek vélt kérdések, kíváncsi firkászok ellen. Mára oda jutottunk, hogy a hőmérsékletet, az aktuális napszakot, dátumot sem szabad firtatni. Számukra rangon aluli  arra válaszolni, hogy holnap kedd lesz vagy szerda? A sajtó..

Nagy Ádámé a Magyar Aranylabda

img

Mint 19 éve mindig, a magyar labdarúgással foglalkozó nb1.hu megválasztotta az ország legjobb futballistáit, sportvezetőit, játékvezetőit. A honi sportújságírók hét kategóriában szavazhattak. A legnagyobb elismerést, a Magyar Aranylabdát végül Nagy Ádám kapta.   A legendás sportújságíró, az nb1.hu alapítója és örökös főszerkesztője, az öt évvel ezelőtt elhunyt Imre Mátyás 1998-ban hívta életre a Magyar Aranylabda..Next posts