mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vancsa Miklós lett az ország legjobb futball-sportvezetője

Nagy elismerés a Vasas vezetőinek, hogy a labdarúgóklubok tulajdonosai után az nb1-hu-n a mindig kritikus sportújságírók is Vancsa Miklóst, az egyesület ügyvezető igazgatóját választották Magyarország legjobb klubvezetőjének. Az egykori középpályásból lett sportvezető szerint ez nemcsak az ő, hanem az egész csapat sikere - olvasható a lokal.hu-n.


 Vancsa Miklós szerint a siker egyik kulcsa, hogy odafigyelnek a ehetséges magyar játékosokra – mint például Hangya Szilveszterre (Fotó:vasasfc.hu)

Vancsa Miklós 1986-ban játszott először az NB I-ben: a Debrecen színeiben a Honvéd ellen lépett pályára. Pályafutása során megfordult az MTK-ban, a Csepelben és a Videotonban is, összesen 293 mérkőzésen lépett pályára az élvonalban. Pályafutása után rögtön sportvezetőként kezdett el dolgozni,  előbb a Jámbor János által támogatott Kecskemétnél lett ügyvezető igazgató, majd egy egri kitérő után több mint tíz éve a Vasas sikeréért dolgoznak mindketten.

– Nem nagy szavak, hogy valóban megtiszteltetés ez az díj, hiszen tudjuk, hogy az újságírók igencsak kritikusak a magyar futballal kapcsolatban – mondta lapunknak Vancsa Miklós. – Azt hiszem, ez az elismerés nem egy év, hanem az elmúlt évek munkájának köszönhető. Annak, amit például az elmúlt három évben véghez vittünk a Vasasnál. De ez a siker nem csak az én érdemem, ebben benne van Ádám Martin kapásgólja és Jámbor János támogatása is.

Vancsa Miklós hozzátette, talán azért is őt választották a legjobb klubvezetőnek, mert immár évek óta tudatosan építik be a csapatba a fiatal magyar tehetségeket, és melléjük jól választottak rutinos játékosokat, légiósokat.

– Ez a folyamat a jövőben sem szakad meg, folyamatosan figyeljük a honi tehetségeket. Már a 2000-es korosztályt is nézzük, és aki méltó arra, hogy a piros-kék mezt viselje, azt megpróbáljuk a klubhoz csábítani. Persze mindenki tudja, hogy csak fiatalokkal nem lehet sikert elérni, kellenek a rutinos rókák, sőt a légiósok is. Nálunk alapszabály, hogy csak olyan külföldi kerülhet a klubhoz, aki tolni tudja a csapat szekerét. Ezen a jövőben sem változtatunk.
A Vasassal kapcsolatos pozitív hír, hogy más NB I-es csapatokkal szemben hozzájuk bárki bármelyik edzésre bemehet, leülhet a lelátóra, beszélgethet a játékosokkal, azaz valóban úgy néz ki a klub, mint egy nagy Vasas-család. Adódik a kérdés, hogy az új Illovszky Rudolf  Stadion felépülése után is megmarad-e ez az érzés.

– Van olyan szurkoló, akit már 10-11 éve is láttam az edzésen, és most is látom. Természetesen szeretnénk ezt megtartani, így mi biztosan nem fogjuk megtiltani a szurkolóknak, hogy az új stadionba is eljöjjenek az edzésre.



Egész pályás védekezés Nem elég megépíteni a talajfűtést, télen be is kell kapcsolni!