mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Agyrém

Az ember már azt gondolná, sőt bízik abban, hogy a magyar futball lépdel előre, aztán jön ez a balmazújvárosi pályaügy, és kiderül, még mindig vannak nagyon vicces, vagy inkább elszomorító történetek. Most például az, hogy bár az MLSZ előírja, közpénzből milliókat költenek rá, mégsem kötelező bekapcsolni a pályafűtést ott sem, ahol azt már kiépítették. Hogy miért nem? Na, az erre adott válasz is nagyon vicces.

Ma már mindenki hallott arról, hogy a hétvégén nem rendeztek bajnoki mérkőzést Balmazújvárosban a pálya alkalmatlansága miatt, pedig nem kevesebb, mint 160 millió forintért építették ki a talajfűtést. A hivatalos indoklás szerint hiába van fűtésrendszer, pénz nincs az üzemeltetésre.

Persze, nagy kérdés, mit szól ehhez a Magyar Labdarúgó Szövetség, amely egyébként előírja, hogy legyen ilyen rendszer a felújított stadionokban.
Ki nem találnák, milyen választ adtak a szövetségben!

„Tény az is, hogy a fejlesztések egy része már befejeződött, vannak olyan stadionok, amelyekben rendelkezésre áll a pályafűtés rendszere. Ezek alkalmazása a klubok egyedi döntése. A versenyegyenlőség szempontját figyelembe véve, és e döntést összehangolva az ország területén zajló infrastruktúra fejlesztéssel, akkor tehető kötelezővé a pályafűtés, amikor befejeződött a stadionok modernizációs programja. Azt követően tehát, amikor minden résztvevő rendelkezik fűthető pályával, a fent leírtak érdekében kötelező lesz a berendezések használata annak érdekében, hogy a játékteret kedvezőtlen időjárási körülmények melletti is biztosítani lehessen.”

Azaz figyelem: Balmazújvárosban, vagy a többi, talajfűtéssel rendelkező stadionban azért nem kötelező bekapcsolni a közpénzből épül rendszert, mert azzal előnybe kerülnének ezen klubok azon csapatokkal szemben, melyek stadionjában még nincs ilyen rendszer.

Azt hiszem, agyrém az egész.



A specialitása lett a „veszte” a balmazújvárosi pályának Amatőr kluboknál jártunk! Solymosi Csaba: Ez a csapat sikere!