mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A specialitása lett a „veszte” a balmazújvárosi pályának

Ilyen nincs és mégis van. A magyarázatok szerint ugyanis pont azért nem tudták fűteni a balmazújvárosi pályát, ami a specialitását adja, azaz hogy a termálvíz adja (adná) a hőt és energiát a fűtéshez.

Pénteken derült ki, hogy Balmazújvárosban a jeges pálya miatt bizony nem rendeznek NB II-es mérkőzést, annak ellenére, hogy a nyáron adták át azt a létesítményt, melyben 160 millió forintért kiépítették a pálya fűtését is. Büszkén hirdették akkor, hogy a rendszer jól vizsgázott – igaz, júliusban igen ritkán kell bekapcsolni a fűtést.

A meccs az „ötös bizonyítvány” ellenére is elmaradt, mára pedig kiderült, ennek épp az az oka, ami a rendszer specialitása.
A hivatalos tájékoztatás szerint „a gyökérzónában 10-11 Celsius fokos hőmérsékletet lehet biztosítani, akármilyen hideg is van, a pálya fűtésének a specialitását pedig a termálvíz adja, ezt a névadó szponzor, a szomszédban lévő Kamilla gyógyfürdő biztosítja a klub számára.”

Arra viszont senki nem gondolt, hogy a pályafűtést leginkább télen kell majd bekapcsolni, ráadásul olyankor, amikor nagy valószínűséggel tartósan hideg van. 

Éppen ezért vicces – és akkor most nagyon finoman fogalmaztunk – a hivatalos magyarázat, mely szerint „az extrém hideg miatt már december óta kéne fűteni a pályát, de ehhez olyan mennyiségű hőt kellett volna levenni a hatvanfokos termálvízből, hogy húszfokos maradt volna, amiben nem élvezetes ülni”
Az is kiderült, hogy a pályafűtés hosszú távú üzemeltetése olyan költséggel járna, amelyet jelen pillanatban az Önkormányzat nem tud bevállalni.

Erre szokták mondani: akkor kár volt kifizetni a 160 milliót érte.



Nem elég megépíteni a talajfűtést, télen be is kell kapcsolni! Agyrém