mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Storck: a válogatottnál nulla, az utánpótlás viszont fejlődik

img

Bernd Storck nem csak szövetségi kapitány, de az MLSZ szakmai igazgatója is. Ami a válogatottnál történik, az szinte egyenlő a nullával – és most hagyjuk az Eb-t, mert az már egy éve történt – viszont az utánpótlás válogatottnál látható a fejlődés! Sokan megköveznek majd, de lassan el kell felejteni az Európa-bajnokságot. Nagy élmény volt, véresre tapsoltuk a tenyerünket, de ettől még ki kell mondani: ami azóta..

Dzsudzsi! Ez nem az ázsiai BL, ez futball!

img

Mi történt tegnap este? Nos, semmi különös, csak érvényesült a papírforma. Persze, felelősök vannak. Nem a játékosok, hiszen ők ennyit tudnak, ez van, ez kell elfogadni, ezen kellene változtatni. Leginkább az edzéseken, az utánpótlás-nevelésénél. A felelősök inkább azon sajtótermékek, melyek két hete mást sem nyomnak, minthogy most bizony elkaphatjuk a portugálokat. Mert ők azok, akik ismét, sokadszor átverték,..

Így lehet esélyünk Portugália ellen!

img

Sorsdöntő is lehet a szombati Portugália–Magyarország világbajnoki selejtező mérkőzés végeredménye ránk nézve, hiszen a magyar válogatott a B csoport harmadik helyén áll, 2 ponttal lemaradva a második, pótselejtezőt érő helytől. Az Európa-bajnok portugál csapat ellen talán nincs is nyerő taktika, azonban már egyszer bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk meglepetést okozni.Filipp Dávid/Lokál Sorsdöntő is lehet a..

Fellibben a TAO-függöny

img

Több alkalommal leírtam már, hogy egy normális helyen a TAO-támogatás a magyar futball „megmentője” is lehetne, aminek mindenki tapsolna.  Ám az, hogy sajnos nem mindenben normális ez a hely, az is bizonyítja, hogy valamiért eddig „Szigorúan titkos” dosszié őrizte, mely klub kitől mennyi TAO-támogatást kapott. De mindez csak mostanáig volt titkos, ami azt jelenti, hogy az elkövetkező időben bizony jön az újjal..

Suljic hiába lesz állampolgár, nem lehet válogatott

img

Immár köztudott, hogy Paulo Vinícius bekerült a magyar válogatott keretbe, köszönhetően annak, hogy holnap állampolgári vizsgát tesz. Ugyanezt teszi a Videoton másik légiósa, az egyik legtechnikásabb középpályásnak tartott Asmir Suljic, ám ő mégsem öltheti magára a magyar válogatott mezét. Suljic az egyik legjobban cselező középpályás az országban Ennek pedig igen egyszerű oka van: a két játékos más-más eset. A..

Hajrá Kerület, első a becsület!

img

Napok óta készülök egy cikket írni a III. Kerületről, arról, hogyan varázsolták újjá a Hévízi úti stadiont, ahol a kilencvenes években 8-10 ezren szurkoltunk a csapatnak. Aztán, ahogy az lenni szokott, Simon Zoltán, az nb1.hu főszerkesztője megelőzött. Most már minden szó csak koppintás lenne, de nem ezért „csenem” el a cikkét, hanem azért, mert bizony ennél jobbat én úgysem tudnák írni…SIMON ZOLTÁN/NB1.HU Még..

Amatőr kluboknál jártunk! Róna SC, ahol nemcsak a foci, a család is fontos

img

Váradi Zsolt és barátai nem mindennapi feladatra vállalkoztak. Tetszhalott állapotból próbálják újraéleszteni Zugló egyik legrégebbi amatőr futballklubját, a Róna SC-t. Az első lépéseket már megtették, a csapat szeptember óta a Budapest-bajnokságban szerepel, ám ami ennél is fontosabb: egy összetartó, baráti társaság van kialakulóban, a meccsekre a családtagok is elkísérik a játékosokat. Együtt a csapat (Fotó:..