mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ezért szeretem a 12 csapatos bajnokságot!

img

Sokan, sok helyen leírták már, miért rossz a 12 csapatos bajnokság. Nos, rólam nem lehet mondani azt, hogy ne írnék reálisan, már-már kritikusan a magyar futballról, ám a 12 csapatos bajnokságot kifejezetten jó kezdeményezésnek tartom! Mind tegnap írtam, gazdasági szempontból nemhogy magyar bajnokságról, de még magyar futballról sem beszélhetünk. Éppen ezért kár is arról beszélni, hogy míg az NB I-ben ..

Futballunk semmiben nem különbözik a kommunizmus alatti magyar futballtól!

img

Véget ért az NB I, melynek egyik legnagyobb meglepetése, hogy a Debrecen végül kiesett a legjobbak közül.  Persze, aki figyeli a magyar labdarúgást, azt tudja, a mai magyar NB I a régi időket idézi. És sajnos nem a tudásban. Első és legfontosabb: felejtsük el, hogy csak az a csapat legyen NB I-es, amelyik ezt gazdaságilag is teljesíteni tudja. Az elmúlt években ugyanis gyökeresen megváltozott a magyar klubok..

Azért esett ki a Debrecen…mert egy percig sem hitték el, hogy kieshetnek

img

Megtörtént az, amire Debrecenben senki, az országban kevesen gondoltak. A DVSC kiesett az NB I-ből, jövőre tehát NB II-es meccseket rendeznek az ország egyik legszebb, legnagyobb stadionjában. Hogy ezért ki hibáztatható? Mindenki, aki a Lokinál dolgozik. A Loki beleesett abba a hibába, hogy belekényelmesedett a bajnokságba. Hogy a játékosok, edzők, de még talán a vezetők sem gondolták egy percig sem komolyan,..

Puskás Akadémia: Két külföldi helyett két külföldi. Paks: Két magyar helyett két magyar

img

Akár a Puskás Akadémiánál folyó szakmai munkát is bizonyíthatta volna az, ami a tegnapi PAFC-Paks mérkőzés 63. percében történt. Akkor, amikor mind a két csapat kettős cseréhez készülődött. Vanecek David sem felcsúti nevelés - igaz, legalább lőtt két gólt (Fotó:pfla.hu)A Puskás Akadémia tegnap 3-1-re legyőzte a Paksot, és lassan-lassan bejelentkezik a dobogós helyért. Persze, ebben semmi meglepő nincs, hiszen az..

Bravó, Zalaegerszeg!

img

Dicséret és kalaplengetés. A Zalaegerszeg bent maradt az NB I-ben. Magyar edzővel, főként magyar játékosokkal. Egy újonc csapatnak sosincs könnyű dolga a bajnokságban. Bizonyítja ezt a Kaposvár, mely csapatnak lényegében semmi köze az NB I-hez – persze ettől még minden dicséretet és megbecsülést megérdemelnek, hiszen két év alatt két osztályt lépve feljutottak a legjobbak közé. És akkor itt van a Zalaegerszeg,..

A magyar foci csodái: sikeres egy csapat, ezért….megszüntetik!

img

A magyar futball különleges csodákra képes! Most éppen a Budapest-bajnokság egyik csapatánál kapkodhatják a fejüket egyesek, ahol adott egy tartalékcsapat, amelyet most megszüntetnek. Azért, mert a csapat sikeres, a srácok pedig járnak edzésre! Ilyen nincs, és mégis van! Aki jártas egy kicsit az futballban, az ismeri a Gázművek futballcsapatát. Tradicionális óbudai klub, amely évekig meghatározó tagja volt az NB..

Bajnokok Ligáját rendez a Hidegkúti SC

img

Mint korábban beszámoltunk róla, mivel az NB I-en kívül az összes bajnokságot lefújta az MLSZ, a Hidegkúti SC amatőr csapatoknak szervezett nagypályás tornát. Nos, a bajnokság véget ért, ám a klub egy újabb vártalan húzással megszervezte a Bajnokok Tornáját, melyen most vasárnap délután csapnak össze a különböző osztályokban első helyen végzett csapatok! A kis budapesti egyesület alelnöke, Apjok Gergely a..

12 játékossal a kiesés ellen!

img

Egyre nagyobb bajban az Újpest. A lila-fehérek villámléptekkel száguldanak a kiesés felé, ma már csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően maradnának csak az első osztályban. Érzik a szurkolók is, hogy baj van, így alkut ajánlottak a tulajdonosnak. Visszatértnek a lelátóra, buzdítják a csapatot, ha… A szurkolók, akik a járvány előtt sem jártak a meccsekre a megváltoztatott címer miatt, most üzenetet küldtek..