mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bravó, Zalaegerszeg!

Dicséret és kalaplengetés. A Zalaegerszeg bent maradt az NB I-ben. Magyar edzővel, főként magyar játékosokkal.

Egy újonc csapatnak sosincs könnyű dolga a bajnokságban. Bizonyítja ezt a Kaposvár, mely csapatnak lényegében semmi köze az NB I-hez – persze ettől még minden dicséretet és megbecsülést megérdemelnek, hiszen két év alatt két osztályt lépve feljutottak a legjobbak közé.

És akkor itt van a Zalaegerszeg, mint pozitív példa.
A csapat, amely nem indult túl jó, a csapat, amely sokat volt kieső helyen.
A csapat, ahol edzőváltással próbálkoztak felrázni a hangulatot, a társaságot – és ez most bejött!

A ZTE a Honvéd elleni győzelmével ugyanis bebiztosította NB I-es tagságát. Persze a járvány közben, a bajnokság újraindítása előtt azért Sallói István sportigazgató amolyan „altatásként” jól kipanaszolta magát!
„Az idő múlásával sajnálhatjuk igazán, hogy félbeszakadt a bajnokság, mert jó formában és lendületben voltunk. Talán mondhatom, országos vélemény volt, hogy azt a formát tartva biztosan bennmaradunk. A vírus viszont nagyon átírta a történetet, kiszámíthatatlanná téve a folytatást. Szakmailag jól reagáltunk a helyzetre, a játékosok megkapták a programjukat a veszélyhelyzet idejére, és amint a legkisebb lazítások bekövetkeztek, azonnal elkezdtük az edzéseket, aminek köszönhetően fizikálisan teljesen rendben van a csapat. Mégis az az érzésem, hogy nagy hátránnyal jöttünk ki ebből a minifelkészülésből a sok sérülés miatt. Nem tudom, hogy a sérüléseknek a hosszabb leállás vagy egyszerűen csak pech az oka, de sok sérülést szedtünk össze, most ez aggaszt minket a legjobban” – mondta Sallói a klub weblapjának adott nyilatkozatban.
Nos, nem tudom, mennyire jött be az „altatás”, személy szerint nem hiszem, hogy ezen múlt a ZTE bennmaradása. Sokkal inkább a tudatos munkában.
Korábban – még Sallói kecskeméti szerepvállalása kapcsán – volt „szakmai” nézeteltérésem Sallóival, akkor egy kétórás eszmecsere során megbeszéltük, hogy szerintem miért nem viszi előre a magyar futballt a sok nevesincs légiós, és hogy szerinte miért igen.  
Ez azonban nem jelent semmit – különben is szeretem a szakmai vitákat, ha azok előre visznek - , most pedig minden dicséret kijár Sallóinak és persze a Márton Gábor vezette szakmai stábnak.

Teljesen megérdemelten maradt bent a csapat. Hogy mást ne mondjak, a  sokak által kiesésre ítélt és lesajnált Zalaegerszeg immár sorozatban a kilencedik élvonalbeli bajnoki mérkőzésén maradt veretlen, ilyen jó sorozata legutóbb 2009 őszén volt. 

Magyar edzői stábbal, és főként magyar játékosokkal!
Ennek köszönhetőn pedig immár biztosan NB I-es lesz jövőre is.

 



A magyar foci csodái: sikeres egy csapat, ezért….megszüntetik! Puskás Akadémia: Két külföldi helyett két külföldi. Paks: Két magyar helyett két magyar