mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Azért esett ki a Debrecen…mert egy percig sem hitték el, hogy kieshetnek

Megtörtént az, amire Debrecenben senki, az országban kevesen gondoltak. A DVSC kiesett az NB I-ből, jövőre tehát NB II-es meccseket rendeznek az ország egyik legszebb, legnagyobb stadionjában. Hogy ezért ki hibáztatható? Mindenki, aki a Lokinál dolgozik.

A Loki beleesett abba a hibába, hogy belekényelmesedett a bajnokságba. Hogy a játékosok, edzők, de még talán a vezetők sem gondolták egy percig sem komolyan, hogy kieshet a csapat. Pedig ha az eredményeken nem is, a játékon látszott, hogy baj lehet.
A „szemellenzőnek” köszönhetően későn jött az edzőváltás, de még Kondás Elemér sem hitte el, hogy tényleg kieshetnek!

„Sok mindenre gondoltam akkor, amikor erre a hat meccsre ideszerződtem Debrecenbe, de arra egészen biztosan nem, hogy a Debrecen ki fog esni" – mondta tegnap az a Kondás Elemér, akit azért szerződtettek le, hogy ne essen ki a csapat.

Márpedig ha ez a cél, ha meg kell menteni egy csapatot, akkor minimum tudni kell, hogy baj is lehet.
Akkor bizony komolyan kell venni a „fenyegetést”, akkor komolyan kell venni a kiesés lehetőségét.

A sors úgy hozta, hogy a Lokinak még az utolsó meccsen is volt esélye kiharcolnia a bennmaradást, ráadásul saját közönsége előtt, ám ahogy az ilyenkor lenni szokott, a szerencse azok mellé áll, akik tesznek is érte valamit.

Márpedig az egyértelmű, hogy az tegnapi ellenfél, azaz a Paks, egész évben sokkal többet tett azért, hogy jövőre is NB I-es legyen, mint a Loki, így a hosszabbításban szerencse melléjük állt.

Debrecenben pedig gyorsan kell találni valamilyen tervet arra, hogyan jutnak vissza az NB I-be, bár azt hiszem, előbb még fejek fognak porba hullani.

Mert ha nem ez történik, akkor a futballt sem veszik komolyan a futballt



Puskás Akadémia: Két külföldi helyett két külföldi. Paks: Két magyar helyett két magyar Futballunk semmiben nem különbözik a kommunizmus alatti magyar futballtól!