mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Puskás Akadémia: Két külföldi helyett két külföldi. Paks: Két magyar helyett két magyar

Akár a Puskás Akadémiánál folyó szakmai munkát is bizonyíthatta volna az, ami a tegnapi PAFC-Paks mérkőzés 63. percében történt. Akkor, amikor mind a két csapat kettős cseréhez készülődött.

Vanecek David sem felcsúti nevelés - igaz, legalább lőtt két gólt (Fotó:pfla.hu)

A Puskás Akadémia tegnap 3-1-re legyőzte a Paksot, és lassan-lassan bejelentkezik a dobogós helyért. Persze, ebben semmi meglepő nincs, hiszen az Akadémia megalakulása óta kiemelkedő szerepet tölt be az utánpótlás-nevelésben. A TAO-milliárdokból működő klub egyre-másra adja a magyar futball nagy tehetségeit, sőt, immár külföldi nagycsapatok is sorban állnak a futballistákért, akik Felcsúton nevelkedtek. Beérett tehát a kiváló szakmai-nevelő munka, melynek köszönhetően a Puskás Akadémia immár az NB I-ben is meghatározó szerepet tölt be. Látható és bizonyítható, hogy nem kidobott pénz volt az a sok-sok milliárd, amely befolyt a klubhoz, és amelyből igazi klasszisokat neveltek, képeztek az ország legjobb edzői.

Nos, talán így kellene kinézni egy olyan tudósításnak, amely a Puskás Akadémia győztes mérkőzéséről szól. Ez bizonyítaná, hogy az akadémia tényleg akadémia. Ez bizonyítaná, hogy kiemelkedő szakmai munka folyik Felcsúton, ez bizonyítaná, hogy a legnagyobb cél az, hogy minél több saját nevelésű játékos legyen stabil – és na csak pr. fogásból perceket kapó – futballista az első osztályban.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a Puskás Akadémia tegnapi kezdő csapatában hét légiós szerepelt, a kispadon négy külföldi ült. Szerencsére voltak magyar futballisták is a csapatban, ám az jelzés értékű, hogy amikor kettős cserére került sor, két külföldi helyett két külföldi állt be.
Igaz, még mindig szerencsésebb, mintha két magyar helyett még két légiós állt volna be.

Szerintem még több milliárdot kellene tolni a klubba, hátha eljön az idő, amikor egy akadémia úgy működik, ahogy egy akadémiának kell, azaz felneveli, kineveli a saját NB I-es csapatát.

Az mondjuk nem volt meglepő, hogy Pakson két magyar helyett két magyar állt be – hiszen a Paksban nincsen légiósok. Csak magyar játékosok vannak.

Bocsánat, tévedtem: Magyarországon sok klubvezetőnek ez a meglepő.  



Bravó, Zalaegerszeg! Azért esett ki a Debrecen…mert egy percig sem hitték el, hogy kieshetnek