mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

MIFOCINK.COM EXKLUZÍV! Klivinyi Zoltán: Életem legnagyobb sportsikere a III. Kerület NB I-be jutása!

img

Tíz éve, 2008 óta senkinek nem adott interjút Magyarországon, most ezt a mifocink.com kedvéért megtette. Volt üzletember, a legendás High Life disco-tulajdonosa, futballozott a Torontói Fradiban. Örök barátságot ápolt a híres fotóssal, Burger Barnával, na és ami a legfontosabb: menedzsere volt annak a III. kerületi TVE-nek, amelyik 59 év elteltével, a 90-es években visszajutott az NB I-be, ott pedig a harmadik..

Genzwein Ferenc: Szakmailag hibás döntés a 12 csapatos NB I!

img

Volt játékos, technikai vezető, szakosztályvezető, vezetőedző és szakmai igazgató, sőt, klubtulajdonos is. Nevét szinte mindenki – nem véletlenül - a Vasassal köti össze, de Akasztón sem mindennapi sikereket ért el. Aztán egyik pillanatról a másikra eltávolodott a futballtól, és bár lehetett volna az Újpest, sőt, a Ferencváros edzője is, ma már a Testnevelési Egyetem kancellárja.  Az  „Elfelejtett klubvezetők,..

Padlón az egyik legnagyobb magyar tehetség!

img

„A spanyolok szerint világsztárrá válhat Tajti” „Tajti BL-meccsen focizott a Barcelonában” „Tajti kupagyőztes lett a Barcelonával” „Csodagólt lőtt a Barca magyar tinije” „Tajti étvágya megnőtt Barcelonában” És ez csak néhány szalagcím azokból, amelyeket pár éve olvashattunk a magyar futball egyik legnagyobb tehetségéről, Tajti Mátyásról. Akinek a Barcelona és a Real Madrid kereste a kegyeit, de akivel aztán mára –..

A salgótarjáni tulajdonos a csőd után: Az MLSZ ezzel a húzással tízéves munkámat tette tönkre!

img

„Veszélyben a folytatás Salgótarjánban!” „14 gólt kapott a csőd szélén álló Salgótarján” „NB III: Nincs tovább – visszalép a Salgótarján a bajnokságtól”Ez csak néhány szalagcím azokból, amelyek az utóbbi időszakban megjelentek az ősszel remekül teljesítő, így a tabella harmadik helyén telelő nógrádi együttesről.  A folytatás azonban katasztrófába torkollott, amit persze előrevetített a volt NB I-es gólzsák, Zoran..

„Halálra ítélt” válogatott!

img

Bevallom, jómagam a 12 csapatos bajnokság híve voltam, de rá kellett jönnöm: ez így esélytelenné teszi azt, hogy egy értelmes, bármilyen kézzel fogható eredményre képes, megújult válogatottunk legyen. Vajon mikor lesz okunk újra válogatott sikernek örülni? Akkor, amikor bevezették a 12 csapatos bajnokságot, óriási káosz uralkodott a klubfutballban. Minden évben volt egy csapat, melyet tartozások miatt kizártak,..

Sallai Roland mellett más tehetségünket is "kinyírták" a válogatottnál

img

Mint arról beszámoltunk, állítólag egy múltban elkövetett „bűnért” kimaradt a válogatott első két mérkőzésén pályára lépő csapatból az egyetlen olyan mezőnyjátékosunk, aki mérkőzést játszott a Bajnokok Ligája csoportkörében. Ma már egyértelműnek tűnik, hogy Sallai Rolanddal példát akartak statuálni Leekens rossz súgói, ám a Sport Plusz kiderítette, Sallai mellett akad egy másik, külföldön rendszeresen szereplő..

Nagy Antal: Megüzenték, hogy ne okoskodjak!

img

Az utolsó világbajnokságon járt magyar válogatott csapatkapitánya, aki idehaza és külföldön is nagyszerű sikerek részesei lehetett játékosként. A Honvéd legendáját pár hónappal ezelőtt mégis kirúgták az MLSZ-ből. Nagy Antalra – mert róla szól a történet – nem tartottak igényt, mennie kellett a fegyelmi bizottságból, mennie kellett az MLSZ ellenőri pozícióból is. A magyar futballért azonban továbbra is rajong, így..

Így lesz az afrikai futballistából Európai Unión belüli futballista

img

Hallott már az úgynevezett “Cotonoui megállapodásról”? Bevallom én nem. Sőt, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy nem sok magyar klubvezető tud erről. Most mégis főszereplő lett a megállapodás, köszönhetően az MTK-Újpest Magyar Kupa mérkőzésnek. Itt egy újabb futball-bohózat kis hazánkból, amiből kiderült, kiskapuk mindig, mindenhol vannak. HIRDETÉS Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú..

Viking sör - azaz Bogdán Ádám civil élete

img

Bogdán Ádám még 2016 novemberében szenvedett komoly térdsérülést, és 16 hónap kihagyás után most újra védett a Liverpool utánpótláscsapatában. Ez a hosszú kényszerpihenő arra is lehetőséget biztosított neki, hogy a civil életét építse. „Ami megadta a lökést, és nyilván egy sajnálatos esemény volt, hogy én megsérültem, és az a fajta teher, ami koncentrációt jelent, hogy edzésről edzésre a szombati meccsre..