mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A fiataloknak egy esélyük van: azonnal állítsák vissza az U21-es bajnokságot. Sőt! Jöhetne az U23 is!

img

A sokak által az egyik legsikeresebb szövetségi kapitánynak tartott (ezt egyébként ebben a cikkben kategorikusan megcáfoltam), Berndt Storck nehéz örökséget hagyott a magyar futballra. Az MLSZ szakmai vezetőjeként megszüntette az U21-es bajnokságot, lényegében „halálra ítélve” ezzel a fiatalokat. Mára ugyanis bebizonyosodott, hogy a tehetségeinknek esélyük sincs az ifiből kiöregedve bekerülni a felnőtt..

Elsősorban nem politikai okokból baj a sok légiós – hanem a válogatott miatt

img

Elkezdődött a bajnokság, melyet újra elleptek a légiósok. Persze gyorsan mindenki elmondta a magáét. Még hozzá nem értő ellenzéki politikusok is. És persze mindenki politikai támadást tett mondat mögé, ami akár lehetne jogos is, de itt most nem ez a lényeg, hanem az Európa-bajnoki rájátszásra készülő válogatott.   A Fradi négy gólt lőtt a hétvégén. Egyet sem szerzett magyar játékos. A kezdőben is csupán három..

Az amatőr focista jelszava: Virítsd a lovét!

img

Bizony ez lett a jelszó – immár az alacsonyabb osztályú csapatoknál is. Ma már a Budapest vagy megyei bajnokságokban is jól lehet keresni. Persze, nem úgy, mint az NB I-ben, de azért az nonszensznek tűnik, hogy egy ilyen területi bajnokságban szereplő játékosok heti 3 edzéssel simán megélnek a focinak nevezett valamiből. „A felnőtt csapatunk számára az őszi szereplés nem igazán tükrözte az Egyesület, a..

Amikor egy magyar játékost ünnepelnek Olaszországban!

img

Nem sok magyar futballista jutott el az elmúlt 20 évben Olaszországba. Nagy Ádám és Balogh Norbert ugyan nagy reményekkel igazolt Itáliába, de mindkettőjüknek leginkább a kispadozás jutott. Vagy még az sem. Épp ezért örömteli, ha egy magyar játékost ünnepelnek az olasz pályákon.   Márpedig a Lecce-Inter összecsapáson ez történt. Az 1-1-re végződő meccsen ugyanis Vincze István köszöntötte a klubvezetés – és..

Ha valaki nem tudná: A Puskás Akadémiára nem vonatkoznak a magyar törvények!

img

A bíróság ítélet mindenkire vonatkozik….na persze kivéve a Puskás Akadémiát. Merthogy Felcsúton az ítélet ellenére sem mondják meg, mire is költötték azt a rengeteg pénzt, amit TAO támogatásként kaptak. Valahogy mindig eltűnnek ugyanis a számlák.     A TAO rendszer a magyar futball megmentője is lehetne, de leginkább a haverok, barátok meggazdagodásának lehetősége. Felcsúton például írd és mond, nyolc év alatt..

Fülöp Lóránt minden NB I-es percéért 371 ezer forintot fizetett a Puskás Akadémia - a fizetésén kívül!

img

Ha legutóbb kissé kritizáltam a Ferencváros utánpótlás-nevelését, akkor a Puskás Akadémia ezen tevékenységére szinte lehetetlen jelzőket találni. Ráadásul úgy néz ki, sem nevelni, sem igazolni nem tudnak fiatalokat Felcsúton. Több alkalommal hangsúlyoztam már: véleményem szerint hibás döntés Felcsúton NB I-es csapatot működtetni. Legalábbis abban a formában, ahogy most van. A Puskás Akadémia nemhogy az..

Milyen utánpótlás-nevelés folyik a Fradinál, ha a felnőttbe fiatal magyar játékosokat vesznek milliókért?

img

A téli szünetben eddig két játékos érkezett a Ferencvároshoz, ráadásul mindkettő fiatal, magyar futballista, ami dicsérendő dolog. Viszont felvet egy komoly kérdést: vajon milyen utánpótlás-nevelés folyik az ország legnagyobb klubjánál, ha 18 éves játékosokat máshonnan kell igazolni. FEHÉR GYÖRGY  Az U19-es válogatott Szánthó Regő az NB II-es Győrből érkezett (Fotó:fradi.hu) Gyorsan szögezzük le: a Ferencváros..