mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Amikor egy magyar játékost ünnepelnek Olaszországban!

Nem sok magyar futballista jutott el az elmúlt 20 évben Olaszországba. Nagy Ádám és Balogh Norbert ugyan nagy reményekkel igazolt Itáliába, de mindkettőjüknek leginkább a kispadozás jutott. Vagy még az sem. Épp ezért örömteli, ha egy magyar játékost ünnepelnek az olasz pályákon.

 

Márpedig a Lecce-Inter összecsapáson ez történt.
Az 1-1-re végződő meccsen ugyanis Vincze István köszöntötte a klubvezetés – és mintegy 20 ezer néző.
Persze, tudom, hogy Vincze István nem mostanában játszott a Leccében, de ez azért mégscsak nagy szó. Ráadásul hozzá kell tenni, „Pilu” igencsak tudhatott valamit, hiszen azt mégsem mondhatjuk, hogy a Lecce történetének legmeghatározóbb játékosa lett volna.

 

Vincze ugyanis mindössze 28 meccsen lépett pályára Olaszországban és összesen három gól szerzett. Persze, ma egy ilyen magyar teljesítmény után állva tapsolnánk – miként most is állva kell tapsolni.
Vincze Istvánt itthon kissé elfelejtették, de Olaszországban nem felejtik el azt, mit tett a csapatért 1988 és 1990 között.

 


 

A 44-szeres magyar válogatott csatár Tatabányáról igazolt a Lecce-be, majd hazatért és Kispesten folytatta a pályafutását. Ezután a BVSC-be került, majd Belgiumba, utána Portugáliába került. Ezután visszakerült a nevelőegyesületéhez Tatabányára, ezt egy rövid kitérő követte a Vasashoz, végül az első klubjában fejezte be a pályafutását. 



Ha valaki nem tudná: A Puskás Akadémiára nem vonatkoznak a magyar törvények! Az amatőr focista jelszava: Virítsd a lovét!