mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ha valaki nem tudná: A Puskás Akadémiára nem vonatkoznak a magyar törvények!

A bíróság ítélet mindenkire vonatkozik….na persze kivéve a Puskás Akadémiát. Merthogy Felcsúton az ítélet ellenére sem mondják meg, mire is költötték azt a rengeteg pénzt, amit TAO támogatásként kaptak. Valahogy mindig eltűnnek ugyanis a számlák.

 

 

A TAO rendszer a magyar futball megmentője is lehetne, de leginkább a haverok, barátok meggazdagodásának lehetősége. Felcsúton például írd és mond, nyolc év alatt 23 milliárd forintnyi támogatás landolt!

Nem hiszem, hogy van a világon még egy futballklub, amely ennyi pénzt kapna a nagy közösből. Olyan első osztályú klub sincs nagyon, melynek stadionja az ország miniszterelnökének falujába van. Legalábbis demokratikus körülmények között működő országban.

Persze, sokan mondják, hogy a történelem ismétli önmagát: nos, azért tőlünk nem messze volt már erre példa.

Nicolae Ceaușescu Scornicestiben született, a város csapata pedig pedig 1978-ban megnyerte a román harmadosztályt, majd egy évre rá a másodosztályt, amivel feljutott az élvonalba.

Az ottani csapat kapott egy új stadiont, nem is akármilyet.
Körülbelül 10 ezren laktak a dél-romániai kisvárosban, a stadionba 20 ezren is befértek.

A klub szinte a semmiből jött, de olyan jól sikerült a megerősítése, hogy a válogatott játékosokkal teletűzdelt csapat egyszer a negyedik helyre is befutott, amivel kis híján elérte a nemzetközi kupaindulást. Így is 11 szezont húzott le az élvonalban, mielőtt kiesett.

Ez maradt az egykori 20 ezres stadionból (Fotók: index.hu/archív)


Nos, ha valaki párhuzamot vonna a két klub felépítése között, az talán nem a véletlen műve.

No de vissza Felcsútra, ahova rengeteg pénz vándorolt, és mivel a bíróság kimondta, hogy a TAO támogatás akkor is állami pénz, ha vannak, akik nem ezt kommunikálják, bizony a Puskás Akadémiának is el kell számolnia a milliárdokkal.

Pontosabban csak el kellene, hiszen valami „mindig közbejön”.

Pedig a bíróság két éve jogerősen kimondta, hogy a tao-pénz közpénznek számít, így ki kell adni a támogatás elköltését igazoló papírokat, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát fenntartó alapítvány ezt még nem tette meg:  állításuk szerint korábban a számlákat ellenőrző Emmi ült a nyugtákon, ám a minisztérium mára visszaadta a dokumentumokat.

Nos, vannak, akik hétfőn személyesen próbáltak jogot szerezni az ítéletnek, de minő véletlen, most sem sikerült ezt megtenni.  A DK-s (és ez itt most nem politikai cikk, csupán tény, hogy ők mentek le) Ráczné Földi Judit Varju László ugyan bejutott az akadémiára, a számlákat nem nézhették meg.

Állítólag azok épp bírósági végrehajtóknál vannak. Ráadásul oda is csak egy év elszámolás jutott el, hiszen két évvel a bírósági ítélet ellenére a többi számlát még mindig nem sikerült lefénymásolni.

Talán nem kazánházat meg futódombot kellene építeni, hanem fénymásolókat venni, és olyan embereket felvenni, akik tudják is azt használni!Fülöp Lóránt minden NB I-es percéért 371 ezer forintot fizetett a Puskás Akadémia - a fizetésén kívül! Amikor egy magyar játékost ünnepelnek Olaszországban!