mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Isten áldjon, Zoli! Pihenj békében!

Bevallom, kicsit laza júliust terveztem, és ehhez tartom is magam. Ám minden megváltozik, amikor egy három napos pihenő után hazajön az ember, és a közösségi hálón azzal találja..

4/4

Rég volt ilyen: mind a négy európai kupacsapatunk nyerni tudott. Sőt, nagy az esély arra, hogy mind a négy tovább is..

4/4

img

Rég volt ilyen: mind a négy európai kupacsapatunk nyerni tudott. Sőt, nagy az esély arra, hogy mind a négy tovább is..

A kisvárdai foci a nyertese a stadionrekonstrukciós pénzek átcsoportosításának

img

Már a Győr-Nyíregyháza-Kecskemét-Pécs-Pápa ötös „elsüllyedése” után feltettem a kérdést, vajon mi lesz az ezeknek a városoknak, kluboknak szánt stadionépítési pénzzel. Akkor az MLSZ-ben azt a választ kaptam, hogy a közeljövőben átgondolják majd a dolgokat. Megtették! Pápára 800 millió, Pécsre 1 milliárd, Kecskemétre mindennel (tehát egy atlétikai pályával együtt) 1 milliárd 150 millió, Nyíregyházára 1 milliárd..

Hazugsággal kezdődik Pintér mezőkövesdi munkája!

img

Pintér Attila lett a Mezőkövesd vezetőedzője. Szerintem jól járt vele az NB II-es csapat. Csak azt nem értem, miért kell ezt amolyan magyar módra csinálni, miért kell mindenkit hülyének nézni. Pintér Attila már be is mutatkozott új csapatánál (Fotó: Bán Bence/Mezőkövesd) Amikor az NB I-ből való kiesés felé rohant a Mezőkövesd, azt írtam, nemhogy a következő, de még jó pár évig nem jut majd vissza a csapat az első..

Kubatov szerint már nem a kemény mag dirigál a Fradinál! Pedig de, csak öltönyben, nyakkendőben!

img

Kubatov Gábor évértékelő interjút adott a Demokrata című újságnak. Interjút, melyben sok érdekességet elmondott, amelyben sok igazságot elmondott. Egy interjút, amelyben lényegében elfelejtette, honnan is jött ő valójában. Egy interjút, melynek egy mondatából pontosan kiolvasható, teljesen hülyének nézi az embereket. Legalábbis azokat, akik nem ismerik a múltját. 'Év végén mindig tartunk egy értékelést a..

Vége a SportKlubnak?

img

Mindig rossz, amikor arról kell írni, hogy megszűnik egy sportújság, sportoldal, sportcsatorna. Most ez történik, mert bár még hivatalosan senki nem jelentette be, az ott dolgozók Facebook-posztjaiból az derül ki, hogy nem lesz sokáig SportKlub. Az M4 indulásánál márt írtam: nagyszerű, hogy elindul egy új, ráadásul közszolgálati, mindenhol fogható sportcsatorna. Ám azt is írtam, hogy ez a sportcsatorna semelyik..

Díszes a magyar futball karácsonyfája!

img

Sok zaklatott, sikertelen év után óriási ajándékokat tudunk betenni a magyar futball karácsonyfája alá. Természetesen a franciaországi Európa-bajnokságra való kijutás viszi a prímet, de elhihetik, számos más sikernek is örülhetünk. Kezdjük a futball egyik speciális, hazánkban még gyerekcipőben járó válfajával, a footgolffal. Ez egy olyan, technikai képzettséget igénylő játék, melyet golfpályán, lényegében..

2015-ös csattanó: Diadalív + Király 100

img

A Magyar Labdarúgó Szövetség két könyvkiadványt is megjelentetett az év végére: a Diadalív a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezős szereplését dolgozza fel, a Király 100 pedig a válogatott kapusának, Király Gábornak a karrierjét.   Király Gábor november 12-én, Oslóban ünnepelte 100. válogatottságát, ami a kerek szám mellett azért is óriási dolog, mert a magyar labdarúgás történetében korábban mindössze..

Doll: BL-csoportkör? Na ne csapjuk be magunkat!

img

A Ferencváros sokak szerint lényegében már megnyerte a bajnokságot. Persze, az igazi erőfelmérő a nemzetközi kupaszereplés lehet, és mint emlékszünk, ez a Fradinak Doll irányításával eddig botrányosra sikeredett. A német edző a Fradi TV adásában arról beszélt, mit gondol most a BL-ről.   - Természetesen muszáj tovább erősödnünk, és akarunk is. A Bajnokok Ligája csoportköre? Aki oda beakar kerülni, annak nagyon..

Bravó, Huszti Szabolcs!

img

Huszti Szabolcs példát mutatott. Emberségből, szeretetből. A Kínában futballozó játékos korábban minden egyes válogatott meccsért kapott prémiumát a Madarász Kórház fejlesztéseit finanszírozó Gyermekkor Alapítványnak ajánlotta fel. Huszti már lemondta a válogatottságot, de ez nem azt jelenti, hogy ne támogatná tovább a kórházat. Karácsony előtt maga is ellátogatott az intézménybe – újabb egymillió forint..

Sportcsarnokkal bővülhet az "autópálya"

img

Miután idén 1,73 milliárd forint TAO támogatást kapott a Puskás Akadémia, most újabb, 1,3 milliárdos beruházás épülhet Felcsúton. Az MLSZ ugyanis úgy döntött, hogy egy kézilabda és futsal meccsek lebonyolítására is alkalmas sportcsarnokot épít. Véletlenül pont Felcsúton. Orbán Viktor a napokban azt mondta, a Pancho Aréna, mintha egy autópálya lenne a kertje végében. Nos, úgy néz ki, hogy az autópálya most..Next posts