mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hazugsággal kezdődik Pintér mezőkövesdi munkája!

Pintér Attila lett a Mezőkövesd vezetőedzője. Szerintem jól járt vele az NB II-es csapat. Csak azt nem értem, miért kell ezt amolyan magyar módra csinálni, miért kell mindenkit hülyének nézni.

Pintér Attila már be is mutatkozott új csapatánál (Fotó: Bán Bence/Mezőkövesd)

Amikor az NB I-ből való kiesés felé rohant a Mezőkövesd, azt írtam, nemhogy a következő, de még jó pár évig nem jut majd vissza a csapat az első osztályba. Emlékszem, akkor néhányan rosszindulatúnak neveztek – aztán az élet eddig engem igazolt. Nem azért, mert olyan okos lennék, hanem azért, mert az is csodaszámba ment, hogy a Mezőkövesd egyszer feljutott az NB I-be. Csodák pedig azért még a magyar futballban sem történnek minden héten.

Tavaly nem sikerült a feljutás, most is csupán ötödik csapat, igaz, mindössze négy pont a hátránya a feljutó, ezüstérmes pozíciótól. Azt sem mondhatjuk, hogy az állandóság lenne a legfőbb fegyvere a csapatnak, hiszen a kiesés óta volt már vagy négy edzője a csapatnak.

Legutóbb Benczés Miklósban látták a megváltót, de a csoda elmaradt, Benczés pedig távozott.

Már akkor felvetődött Pintér neve.
És itt jutunk el a tipikus magyaros történethez.

Azt azért nem lehet mondani, hogy a mezőkövesdi edzőváltás tartotta volna lázban az országot, ám tény, ha szóba került a téma, szinte mindenki tutira vette, hogy Pintér lesz az új edző.

Tegnap aztán a Nemzeti Sport azt írta, hogy információi szerint „Pintér Attila előrehaladott egyeztetéseket folytat a Benczés Miklós utódját kereső egyesülettel, és jelen állás szerint arra van a legnagyobb esély, hogy a magyar válogatott korábbi szakvezetője veszi át a Mezőkövesd irányítását.”

Tegnap, azaz nem egészen 24 órával ezelőtt Pintér Attila mindezt kategorikusan cáfolta az NSO-nak.

Tegnap, azaz nem egészen 24 órával ezelőtt Pintér Attila mindezt kategorikusan cáfolta mindenkinek, aki rákérdezett erre.

Láss csodát, ma pedig sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Pintér Attila lett a Mezőkövesd vezetőedzője. Pedig nyilván nem tegnap kezdődtek a tárgyalások.

Nem lett volna egyszerűbb azt mondani, hogy valóban voltak megbeszélések, de még semmi sem biztos? Ciki ilyet mondani ma Magyarországon?

„Nem szeretem a langyos vizet. Volt NB I-es ajánlatom is, de nem éreztem ott azt a célt, amit itt kértek tőlem. A szakmai stábban Ulbert Tibor kapusedzővel folytatom a munkát, pályaedzőként eddigi segítőm, Farkas József munkájára számítanék, aki még függ jelenlegi klubjától” – mondta székfoglalójában Pintér.

Kérdés, mennyire lehet ennek hinni?
Mennyire lehet hinni bármiben egy olyan kapcsolatban, ami egy mérhetetlen hazugsággal, az emberek hülyének nézésével kezdődik?





Kubatov szerint már nem a kemény mag dirigál a Fradinál! Pedig de, csak öltönyben, nyakkendőben! A különbség Huszti és az összes többi magyar játékos között!