mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

2015-ös csattanó: Diadalív + Király 100

A Magyar Labdarúgó Szövetség két könyvkiadványt is megjelentetett az év végére: a Diadalív a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezős szereplését dolgozza fel, a Király 100 pedig a válogatott kapusának, Király Gábornak a karrierjét.

 
Király Gábor november 12-én, Oslóban ünnepelte 100. válogatottságát, ami a kerek szám mellett azért is óriási dolog, mert a magyar labdarúgás történetében korábban mindössze egyetlen játékos, Bozsik József jutott el három számjegyből álló válogatottságig. A százas határ átlépése után három nappal a Haladás kapusa csúcstartó lett, az említett Bozsik Józseffel holtversenyben jelenleg ő a hazai labdarúgás válogatottsági rekordere 101 fellépéssel.

E jeles mérföldkő méltó megemlékezést érdemel, ezért a Magyar Labdarúgó Szövetség Király 100 címmel könyvet jelentetett meg, amelyben bemutatja Király Gábor karrierjét, valamint a páratlan pályafutás kapcsán megszólaltatott jó néhány olyan személyt, aki szorosan kötődik, kötődött a kiváló kapus pályafutásához - az édesapától, a korábbi futballista Király Ferenctől kezdve a 100. válogatottság napján, tragikusan fiatalon elhunyt Fülöp Mártonon át egészen Bernd Storck jelenlegi szövetségi kapitányig.

Király Gábor a 100. mérkőzése után, de még a 101. előtt átvette a könyvből készült első példányt, amely azóta is egyedi darab, hiszen a "sorozatgyártásba" kerülő, az MLSZ webshopjából hamarosan megrendelhető kiadvány azóta már kiegészült a norvégok elleni visszavágó történéseinek leírásával is.

A 106 oldalas, színes, fotókkal gazdagon illusztrált kötet 1000 forintos áron rendelhető meg az MLSZ webshopjából. Király Gábor december 23-án 17-19 óra között dedikálja az 1000 Ft-os áron a helyszínen is megvásárolható könyvet Szombathelyen, a Király Sportlétesítményben!


 Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


A Diadalív című kötetnek ugyancsak fontos szereplője Király Gábor, a könyv a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezős útját eleveníti fel. Nem lőjük le a poént azzal, ha leírjuk: a könyv nagyon szép véget ér, a magyar labdarúgó-válogatott, amely ezen az őszön története legjobb FIFA-ranglistás helyezését érte el, sikerrel vívta meg a selejtezőket, s bejutott a franciaországi Eb huszonnégyes döntőjébe. A hazai futballszurkolóknak így jövő nyáron, vagyis 30 év hiátus után ismét lehetőségük lesz szurkolni a válogatottnak egy nagy nemzetközi labdarúgótornán.

Az olvasók újra végigélhetik selejtezősorozat legfontosabb állomásait, olvashatnak a másfél év alatt bekövetkezett két kapitányváltás hátteréről, illetve arról is, hogy miként élték meg a javarészt szép pillanatokkal teli, de néhány csalódást is hozó bő egy évet a válogatott keret tagjai.

A Magyar Labdarúgó Szövetség gondozásában megjelent könyv a nagy menetelés hiteles története, képekkel gazdagon illusztrálva. A régen látott futballsiker krónikája Dénes Tamás összegzésében, avagy 12 mérkőzés, 3 kapitány és 37 labdarúgó története, akik sporttörténelmet írtak. A Diadalív című kötet 2990 forintért kapható az MLSZ Webshopjában és az Auchan hálózatában.



Doll: BL-csoportkör? Na ne csapjuk be magunkat! Díszes a magyar futball karácsonyfája!