mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kubatov szerint már nem a kemény mag dirigál a Fradinál! Pedig de, csak öltönyben, nyakkendőben!

Kubatov Gábor évértékelő interjút adott a Demokrata című újságnak. Interjút, melyben sok érdekességet elmondott, amelyben sok igazságot elmondott. Egy interjút, amelyben lényegében elfelejtette, honnan is jött ő valójában. Egy interjút, melynek egy mondatából pontosan kiolvasható, teljesen hülyének nézi az embereket. Legalábbis azokat, akik nem ismerik a múltját.

"Év végén mindig tartunk egy értékelést a szakosztályok vezetőivel, s nekik is azt mondtam, hogy van egy elkeserítő hírem: az elvégzendő munkának csak a felénél járunk. Nagyon mélyről jöttünk, szakmailag, gazdaságilag, infrastruktúra szempontjából is mélyponton voltunk, messze attól, ahol ennek a 116 éves egyesületnek lennie kellett volna. Az volt a meggyőződésünk, hogy az első cél a rendteremtés, s amikor ez sikerül, akkor lehet egyre több anyagi forrást bevonni, fejleszteni az infrastruktúrát, előre lépni szakmailag, játékosállományban, s ez meg fogja hozni az eredményeket. Bár tudtam, hogy ez nem hónapok, hanem évek kérdése, magam sem gondoltam, hogy közel fél évtized telik el, amíg mindennek látható, kézzel fogható eredménye is lesz. De mivel a sikerességnek ma biztos alapjai vannak, így azt mondhatom, ezzel együtt is megérte ennyit várni. Sokat jelent, hogy a futballisták világszínvonalú stadionban léphetnek pályára, s legalább ennyit, hogy a 16 hektáros edzőközpontunk is folyamatosan szépül, fejlődik. Hiszen utóbbiban nem csupán a profi futballisták készülnek, hanem összesen mintegy háromezer gyermek sportol. A futballisták fejlődése szemmel látható: kupagyőzelmek, domináns játék, több, mint egyéves veretlenség a bajnokságban, s másfél év vereség nélkül a Groupama Arénában. A Thomas Doll vezette szakmai stáb tehát kiváló munkát végez, s reményeim szerint még sokáig folytathatják a csapatnál” – értékelte Kubatov Gábor a Demokrata című lapban a 2015-ös évet.

Kétség kívül ezekben a mondatokban vannak igazságok, bár ha a teljes képet nézzük, nagyon gyorsan hozzá kell tenni, hogy a Fradi nem tartana ott, ahol tart, nem lennének milliárdok, nem lehet új stadion ha ő és leginkább a kormányzópárt nem tette volna rá a kezét a klubra.

Semmi különös nem történik, csupán annyi, hogy olyan cégek is „sorban állnak” azért, hogy a Fradit támogassák, amelyeknek eddig közük nem volt a futballhoz.

Támogatnak, mert támogatniuk kell.
Különben kiesnek a "bizalom köréből"!
És az sokkal többe kerülne, mintha nem támogatnának. Így nincs sok választásuk.


 Hirdetne cikkekben? Kapcsolatfelvétel: info@mifocink.com


Korábban írtam már, én azért ismerek olyan cégvezetőt, akinek simán kiszámlázták a Skybox-ot, pedig a cégvezető nem is tudott arról, hogy venni akarnak ilyen helyet a stadionban. Sőt, nem is akartak, de ami kötelező, az kötelező!

Aztán amit ezután mondott Kubatov Gábor,  az nagyon kemény – legalábbis ha a magyar szurkolói társadalmat nézzük. Szóba került ugyanis a sok vitát kiváltó vénaszkenner, amely miatt a Fradi ultrái bojkottálják a mérkőzéseket.

"Az elveinkből nem engedhetünk, mert jó úton járunk. Pont most olvastam egy felmérést, amelyből kiderül, hogy az NB I-ben, ahol éveken keresztül messze a legnagyobb büntetést kaptuk, idén ősszel az egyik legkevesebbet fizettünk. És bár ez az öt-tíz-tizenöt millió forint is hiányzik, ha feleslegesen dobjuk ki az ablakon, sokkal fontosabb, hogy szerintem ez a jövő útja. Amikor legutóbb, 2004-ben bajnokok lettünk, hatezer-hatszáz volt az átlagos nézőszám a meccseinken. Most nyolcezer-kétszáz. És ez egyre nőni fog, ha a csapat hasonlóan sikeres lesz, s az emberek elhiszik, itt nincsenek balhék, biztonságban érzik magukat és csökken a trágárság. Az egyik legfontosabb, hogy az édesanyák elhiggyék, a meccsre vágyó gyerekeket ki lehet hozni a Groupama Arénába."

Nos, Kubatov Gábor elfelejti, hogy – természetesen nem a gyerekek meg a családok biztonságát veszélyeztetve – a futballmeccs még mindig nem színház.

Korábban már rég feltettem néhány a költői kérdést, most újra megteszem!

Vajon a 2-es szektoros Kubatov Gábor mennyire nézte volna jó szívvel, ha idegenben, a népesnek korántsem nevezhető MTK-szurkolótábor hangja hangosabb, mint a Fradi-szurkolókért?

Vajon a 2-es szektoros Kubatov Gábor mennyire nézte volna jó szemmel, ha az Újpest szurkolók a Fradi-stadionban szurkolják le a zöld-fehér híveket?

Vajon a 2-es szektoros Kubatov Gábor mennyire nézte volna jó szemmel, ha helyette, és barátai helyett a klub által fizetett „kiabálók” tennének úgy, mintha vérbeli Fradisták lennének?

A következő mondat azonban még keményebb:
"Másfél évtizedig ultra uralom volt, a szurkolók kemény magja diktált, most ez megváltozott."

Ez óriáis kamu!
Az igazság az, hogy semmi nem változott.
Most is a szurkolók kemény magja diktál.
Pontosabban a kemény mag egyetlen figurája.

Csak most már nem a 2-es szektorból, Fradi-sállal a nyakában, hanem öltönyben teszi ezt. És a legnagyobb gond azonban az, hogy már nem is csak a csapat és a szurkoló érdeke a legfontosabb!

 

 



Böde Dani a világ ellen! Hazugsággal kezdődik Pintér mezőkövesdi munkája!