mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Az olyan vagány gyerekek hiányoznak a magyar futballból, mint például Váczi Zoli!

img

Hogy mennyire változik a világ, azt hűen bizonyítja Váczi Zoli esete. Az egykori NB I-es játékos kilengéseiről még én is írtam anno. Ma pedig összetennénk a kezünket, ha lenne 4-5 olyan vagány gyerek a magyar pályákon, mint ő volt.   Nem túlzás azt állítani, egy időben Váczi Zoli volt a magyar futball egyik fekete báránya, akiről úgy tartottuk, tehetsége által sokkal többre hivatott. Persze, egy idő után..

Van olyan NBI-es játékos, akinek havi fizetéséből 50 intenzíves szakápolót lehetne fizetni...havonta

img

Mindig szót emeltem az NB I-es játékosok fizetése elleni – főleg az utóbbi időben, amikor aztán tényleg csillagászati összegeket lehet keresni kis hazánkban. Hogy ez mennyire igaz, azt bizonyítja, hogy egy átlagos NB I-es futballista havi béréből 10-12 intenzíves ápolót lehetne kifizetni, de ennél sokkal „durvább” számok is vannak.  A klubok most szeretnék csökkenteni a játékosok fizetését, persze tuti nem azért,..

Akár 100 ezer jegy is elfogyhat a Diósgyőr-Fradira, a bevételt az egészségügyi dolgozók kapják!

img

Nem mindennapi jótékonysági akciót indította a Diósgyőr szurkolói. Most bárki megveheti a jegyét a hétvégi, Diósgyőr-Ferencváros mérkőzésre. Sőt, szinte bármennyi jegy elfogyhat az összecsapásra, a bevételt pedig az egészségügyben dolgozók kapják! Elérkezett az idő, hogy MI is harcba szálljunk ebben a nehéz helyzetben! Nagyon fontos, hogy összetartsunk és segítsünk amiben csak lehetséges, de EGYÜTT nem ismerjük a..

Sportszerűségből elégtelen: egy hete még volt olyan amatőr csapat, amelyik nem ment bele a halasztásba!

img

A magyar labdarúgó bajnokság egy héttel ezelőtt még zajlott, igaz, zárt kapuk mögött. Ez nem csak a profi csapatokat, de az amatőröket is érintette. Persze, már akkor voltak olyan csapatok, melyek halasztottak, mert a játékosok nem akartak már játszani. Sajnos volt olyan csapat, amely hajthatatlan volt, és nem ment bele a halasztásba! „Csapatunkból több játékos és vezetőedzőnk is jelezte, hogy - érthető okokból -..

A válogatott időt nyert. Időt arra, hogy tényleg magyar válogatott legyen!

img

Esküszöm, hogy nem eszembe sem jut viccelni a jelenlegi helyzettel,  de az biztos, hogy mindez a magyar válogatottnak a legjobbkor jött. Néhány nap múlva játszanánk ugyanis a bolgárok elleni Európa-liga rájátszást az Eb-re,  de finoman fogalmazva sem lehetne azt mondani, hogy erre lenne, bocsánat, lett volna csapatunk!     Emlékszem, amikor néhány évvel ezelőtt Pintér Attila bejelentette, hogy a téli szünetben,..

Magyar rekord: A Fradi idén már 15 millió büntetést fizetett

img

  A Fradi három hete újabb ötmillió forintnyi büntetést kapott az MLSZ Fegyelmi Bizottságától, és némi éllel kijelentve akár még örülhet is: október közepén ugyanis nyolcmilliót kellett fizetnie... Ugyanekkor a Debrecen „megúszta” négymillióval, miközben az Újpestre háromszor csapott le a szövetség büntetőbrigádja... De biztos ez a megoldás?  Azokra a meccsekre lesújtani, amelyeken a temetői hangulat helyett végre..

Cseri Tamás, aki 30 felett robbant be az NBI-be: Nem mindig csak a futballnak éltem, de a feleségem sok dologra rávilágított!

img

„Kísérletet tettünk egy magyar, harminc év feletti játékos megszerezésére. A játékosért többet kértek, mint a 24 éves Tokmacért, akit Norvégiából igazoltunk le. Szinte odáig jutottunk, egy játékosnak el kell mennie külföldre, és onnan könnyebb visszaigazolni a Ferencvároshoz, mint elmenni egy másik klubhoz” - jelentette ki nemrég Kubatov Gábor FTC-elnök, amikor a klub erősítési terveiről mesélt. Nem kellett sokáig..

Ha a kézilabdában büntetést kell a kluboknak fizetni a túl sok légiósért, a futballban miért nem?

img

A mifocink.com korábban „bedobott” egy ötletet, hogyan lehetne „rávenni” a klubokat arra, hogy magyar játékosokat szerepeltessenek – pontosabban hogyan lehetne szabályozni a külföldiek számát. Akkor ötletünk nem aratott túl nagy sikert, ráadásul az MLSZ nem oly rég már mindent szabályozást eltörölt, mondván, nem szólhatnak bele a klubok ügyeibe. Kiderült, hogy a kézilabda-szövetségnél már évek óta létezik az a..