mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A válogatott időt nyert. Időt arra, hogy tényleg magyar válogatott legyen!

Esküszöm, hogy nem eszembe sem jut viccelni a jelenlegi helyzettel,  de az biztos, hogy mindez a magyar válogatottnak a legjobbkor jött. Néhány nap múlva játszanánk ugyanis a bolgárok elleni Európa-liga rájátszást az Eb-re,  de finoman fogalmazva sem lehetne azt mondani, hogy erre lenne, bocsánat, lett volna csapatunk!

 

 

Emlékszem, amikor néhány évvel ezelőtt Pintér Attila bejelentette, hogy a téli szünetben, illetve a bajnokság közben is amolyan mini edzőtáborokat hív össze, majdnem megkövezték.

Bocsánat, majdnem megköveztük.

Mert bizony én is ott ültem a kritikusok sorában, sőt, az egyik alkalommal komoly vitába keveredtem az akkori kapitánnyal, melyről felvétel is készült, és még a videó megosztón is megtalálható.

Hogy milyen a sors: jómagam pont ezeket a heti, kétheti vagy akár háromheti összetartásokat hiányoltam a januári, februári időszakban. Azt, hogy a csapat, a szövetség, a kapitány komolyan készül a bolgárok elleni és az esetleg utána következő mérkőzésre.

Olyan volt, mintha nem is az Európa-bajnokságért játszanánk. Ráadásul egy olyan Európa-bajnokságért, melyen saját közönség előtt, az új Puskás Arénában léphetnénk pályára.

Aztán, ahogy telt-múlt az idő, egyre-másra érkeztek a hírek a sérülésekről.

Persze, szerintem már az is alapprobléma, hogy kis túlzással nem is beszélhetünk magyar válogatottról, hiszen a légiósaink nem nagyon játszanak a külföldi csapatokban, míg az NB I-be szereplők sem nagyon lépnek pályára – pont a rengeteg légiós miatt.

Több alkalommal állítottam, most is kitartok mellette: nincs öt olyan, a válogatottnál is szóba vehető játékos, aki minden hétvégén a meccsek 70-80 százalékán pályán lenne! És még ezen öt játékos közül is többen megsérültek.

Úgyhogy kár szépíteni a bolgárok „elleni csatába” egy 4-5 napos összetartással szaladtunk volna bele, a legjobbnak vélt magyar játékosok hiányával.

Se paripa, se fegyver!

Nos, ebben a helyzetben a legjobb, ami történhetett a magyar válogatottal….hogy elmaradt a mérkőzés.

Persze, én is azt vallom, tudom és hiszem, hogy ennek nem így kellett volna történnie, sőt, a legjobb az lett volna, ha a világgal minden rendben van, miként nemzeti csapatunk is topformában játszik, ám ez sajnos nem így van.

Egyik esetben sem!

Ám ha lehet valamit profitálni a mostani állapotból, akkor az az, hogy a válogatott időt nyert.

Időt arra, hogy tényleg magyar válogatott legyen!



Magyar rekord: A Fradi idén már 15 millió büntetést fizetett Sportszerűségből elégtelen: egy hete még volt olyan amatőr csapat, amelyik nem ment bele a halasztásba!