mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Az olyan vagány gyerekek hiányoznak a magyar futballból, mint például Váczi Zoli!

Hogy mennyire változik a világ, azt hűen bizonyítja Váczi Zoli esete. Az egykori NB I-es játékos kilengéseiről még én is írtam anno. Ma pedig összetennénk a kezünket, ha lenne 4-5 olyan vagány gyerek a magyar pályákon, mint ő volt.

 

Nem túlzás azt állítani, egy időben Váczi Zoli volt a magyar futball egyik fekete báránya, akiről úgy tartottuk, tehetsége által sokkal többre hivatott. Persze, egy idő után mindenki tudta: dohányzik, nem veti meg az alkoholt, és van, hogy edzés helyett horgászni megy.

Azt is tudta róla mindenki, hogy zseniális játékos, aki mindent tud a labdával.

Talán épp ezért „haragudtunk” rá. Épp ezért gondoltuk, hogy sokkal többre vihetné – és repíthetné ezzel a magyar válogatottat.

- Engem nem tudtak megfogni az edzők. Talán ha keményebben kezelnek. Bár akkor sem… Egyedül Illovszky Rudi bácsi tudott hatni rám, ő a fiának tekintett, a lelkemre hatott. Békéscsabán Pásztor Józsi még pszichológus professzort is hozatott az öltözőbe, ám a doki végül nem vállalt, azt mondta, ő is jár ki a meccsekre, reménytelen vagyok. Egyik edzőm azt mondta, annyiszor ezer forintot kell fizessek, ahány cigit elszívok a stadion területén belül. Azt feleltem, tőlem aztán húzogathatja a strigulákat, engem nem érdekelmondta az nso-n a napokban Váczi, aki hozzátette, régebben a csütörtök volt a horgásznap, azaz akkor teljesen mindegy, hogy volt-e edzés, vagy sem, ő bizony horgászott.

Nos, ez a vagány, mindenkinek egy kicsit ellenszegülő, öntörvényű játékos most építési vállalkozó, a mostani helyzetben bevásárol az öregeknek, és bizony markáns véleménye van a fiatalokról!

- Ők már csak költekezni szeretnek. Más világban élnek, amolyan elvarázsolt bolygó az övék. Magam is tapasztalom, hiszen a nevelt fiam tizenhat éves.

Ja, majd elfelejtettem: Váczi Zoli visszatalált a pályára is. Maglódon edzősködik, gyerekekkel foglalkozik. Mint mondta, szigorú edző.

Ez nem is csoda, hiszen ha valaki, akkor ő tudja, ismeri az összes „kummantási” lehetőséget. Remélem, kikerül a keze alól egy két, a labdával mindent tudó, vagány gyerek.

Mert az ilyenekre nagy szüksége lenne a magyar futballnak!



Van olyan NBI-es játékos, akinek havi fizetéséből 50 intenzíves szakápolót lehetne fizetni...havonta Remélem, a klubok most végre rájönnek: felesleges milliókat fizetni a játékosoknak!