mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Van olyan NBI-es játékos, akinek havi fizetéséből 50 intenzíves szakápolót lehetne fizetni...havonta

Mindig szót emeltem az NB I-es játékosok fizetése elleni – főleg az utóbbi időben, amikor aztán tényleg csillagászati összegeket lehet keresni kis hazánkban. Hogy ez mennyire igaz, azt bizonyítja, hogy egy átlagos NB I-es futballista havi béréből 10-12 intenzíves ápolót lehetne kifizetni, de ennél sokkal „durvább” számok is vannak.  A klubok most szeretnék csökkenteni a játékosok fizetését, persze tuti nem azért, hogy bérüket azoknak juttassák, akik most éjjel-nappal értünk dolgoznak.

 

 

Dől a lé a magyar futballba!
Évek óta!
Persze nem a tulajdonosok pénze.

Az NBI egy mesterségesen fenntartott bajnokság, ahova kinevezett vagy kijelölt áltulajdonosokon keresztül zsákszámra öntik a közpénzt. Mindezt úgy, hogy semmilyen elvárás, semmilyen számonkérés nincs. Pontosabban van, de ez nem eredményfüggő – sokkal inkább elvfüggő!

Nem oly rég az egyik olvasó azt mondta, milyen jó a magyar bajnokság, hiszen külföldön játszó légiósokat sikerül hazacsábítanunk. Nos, neki is azt mondtam: ez azért lehetséges, mert a most hazatérő légiósok nagy része a világ egyetlen részén sem keresnének a teljesítményükkel annyit, amennyit itthon keresnek.

Nem szoktam előhozakodni azzal a közhellyel, hogy ebből a pénzből, no meg a stadionépítésre költött milliárdokból mennyi mindent lehetett volna fejleszteni, ám most az egyszer kivételt teszek.

A mostani, vírus sújtotta világunkban újra előtérbe kerül ugyanis az egészségügy helyzete.

És nem csak az, hogy mennyi lélegeztető-gépünk van, hanem az is, hogy mennyi szakképzett személyzet van ehhez.


Mert bizony sokan elfelejtik: a vészhelyzetben nem csak az lényeg, mennyi lélegeztetőgép áll rendelkezésre, hanem az is, vannak-e olyanok, akik tudják ezeket működtetni.

Nagyon sok egészségügyben szakképzett ember van hazánkban. Pontosabban nagyon sok pályaelhagyó szakképzett ember van, mert bizony egy ápolónak nagyon nehéz megélni a magyar fizetésekből.  A nagy magyar valóság az, hogy azok, akikben most bízunk, akik értünk, az egészségünkért dolgoznak, alig keresnek annyit, hogy az hónapról-hónapra elég legyen.

Visszatérve az NBI-es játékosok pofátlanul magas fizetéséhez: a mifocink.com információi szerint jó pár olyan klub van hazánkban, melynek játékosai nem is forintban, hanem euróban kapják a pénzüket, azaz napról-napra többet keresnek.

És bármennyire is közhely, de ma egy átlagos NB I-es játékos havi pénze (persze, itt azon a pénzen értek, amit a zuhanyhíradó szerint keresnek a játékosok) 10-12-14 intenzíves szakápoló havi fizetését fedezni.

 Hozzá kell tenni, ez egy átlagos játékos bérét jelenti, és még véletlenül sem zöld-fehérben vagy épp piros-kékben szereplő játékosét.

Az van, hogy van ma Magyarországon olyan játékos, akinek havi fizetése 45-50 szakképzet, intenzíves ápoló fizetését fedezni. És nem egy ilyen játékos van hazánkban.

Közhely, nem közhely: ez így van.



Akár 100 ezer jegy is elfogyhat a Diósgyőr-Fradira, a bevételt az egészségügyi dolgozók kapják! Az olyan vagány gyerekek hiányoznak a magyar futballból, mint például Váczi Zoli!