mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Érdemes volt ezért elküldeni Benét, és hazahozni Urbányit?

img

Sokévnyi álom vált valóra Gyirmóton, amikor feljutott a csapat az NB I-be. Tudatos építkezés volt ez, igaz, sokáig nem sikerült megtalálni a megfelelő edzőt a feladathoz. Épp ezért volt meglepő, hogy a várva várt siker után ifjabb Bene Ferencnek mennie kellett, és érkezett helyette az USA-ból Urbányi István. A vezetők ma már tudják: ez egy elhibázott döntés volt, amiért komoly árat fizettek, hiszen minden az NB I-es..

Az MLSZ hülyét csinál – magából!

img

Sajnos, ismét bebizonyosodott, komoly szakmai gondok vannak az MLSZ vezetőségében. Most épp a licencadó bizottság bizonyította ezt, hiszen több csapat is azért nem kapott indulási engedélyt, mert nincs fűthető pályája. Érdekes, de épp februárban mondták az MLSZ-ben, hogy csak akkor lesz kötelező a pályafűtés, ha minden új stadion kész lesz, és mindenhol lesz talajfűtés. FEHÉR GYÖRGY A héten kiderült, az elsőfokú..

Ki és miért áldozta be a Vasas-meccset?

img

Évek óta mást sem hallunk, minthogy milyen jó lenne, ha végre újra tömött lelátók előtt játszanának a magyar csapatok. Erre valami dilettáns, egy teljesen idióta indokkal beáldozta a Vasas-Mezőkövesd Magyar Kupa elődöntőt, melyet így azt a helyszínen és a tv-ben sem nézett szinte senki.   Nem állítom azt, hogy a Vasas meccseire tömött sorokban érkeznének a szurkolók, de tény, hogy az angyalföldi csapat rég nem..

Emlékezzünk: Ma 15 éve ment el Simi!

img

Tízszer, százszor beszéltünk. Kis túlzással törzsvendég voltam az éttermében - na jó, ez tényleg túlzás, de havonta 3-4 alkalommal megfordultam ott. Nem merném a barátjának nevezni magam, de kincsként őrzöm a tőle kapott bort, melyet 1997 szilveszterén adott, és melyet aláírt. Simi ma 15 éve ment egy el teljesen értelmetlen éjszakai verekedés után. Sokan mondják rá, nem volt pengés játékos. Lehet. De a vérét adta..

Bundesliga-bajnokot igazolt a Honvéd

img

A Budapest Honvédnál eddig is élen jártak a saját nevelésű fiatalok csapatba állításában. A klubhoz tartozó Magyar Futball Akadémián nevelkedő fiatalok mostantól egy német bajnok és kupagyőztes irányításával készülhetnek a felnőtt életre. Az akadémia vezetője ugyanis Uwe Scherr lett. Az 50 éves szakember játékosként az 1. FC Kaiserslautern, az FC Schalke 04 és az 1. FC Köln színeiben összesen 183..

Kassai hibázott! De tényleg rajta ment el a Bayern továbbjutása?

img

Nincs vita arról, Kassai Viktor és csapata hibázott tegnap. Nem is egyet. Az sem kétséges, hogy Kassai Viktorra idehaza többször panaszkodtak, hogy egy-egy BL meccs után arrogánsan viselkedik a magyar játékosokkal. Igen, hibázott! De miért nagyobb az ő hiába, mint bármelyik játékosé? Félreértés ne essék: nem kell megvédeni Kassait. Csak nekünk nem kell bántani, nem kell még egyet belerúgni! Bántják őt most..

Dárdai: Dzsudzsák kellett volna, de ő a pénzt választotta!

img

Dárdai Pál a Világgazdaságnak adott interjújában beszélt arról, miért kidobott pénz az, amit ma a magyar futball infrastrukturális fejlődésébe tesznek, és elmondta azt is, hogy Dzsudzsák Balázs még két évvel ezelőtt is inkább a pénzt választotta, mintsem hogy visszatérjen az európai futball vérkeringésébe.  Igazi futballkarrier helyett dollármilliók. Tényleg ez a jó választás? Dzsudzsák Balázs pályafutása..

Berecz Zsombor: Örülök, hogy megnyertük a bronzcsatát

img

A Vasas a Videoton után újabb nagy skalpot gyűjtött, hiszen idegenben, hátrányból fordítva legyőzte a Ferencvárost. Berecz Zsombor gólt lőtt, ráadásul a hétvégén a Honvéd ellen akár be is biztosíthatja az érmes helyezését. - Mindig jó érzés a Ferencváros otthonában nyerni. Viccesen mondhatnánk, hogy a mostani „otthontalanságunkban” lehet, hogy itt kellene játszani a „hazai” meccseinket és akkor talán több pontunk..

Puskás (Nép)-stadion építkezés: a történelem ismétli önmagát!

img

Lehet, el van átkozva ez az építkezés. Mármint a Puskás Ferenc Stadion építése. Most ugyanis szinte ugyanaz történik meg, mint eredetileg, azaz 1953-ban: a tervezet időponthoz képest sehol sem áll az építkezés. Akkor azonban előbb négy miniszter tettek felelőssé a csúszás miatt, majd kéznél volt a katonaság, így minden időben kész lett. Vagyis majdnem minden. Most nincs katonaság, és egyelőre csak Csányi Sándor..

Véber szerint az edzésen minden szuper. Kár, hogy hétvégén van ellenfél is!

img

Mint tegnapi cikkünkben megírtuk, Véber György akkor sem mond le, ha lényegében már senki nem akarja Nyíregyházán látni. A mai sportnapilapban azt is felvetette, akár be is mikrofonozhatják az öltözőt, hogy mindenki hallja, milyen szuper minden. Véber csak egyvalamit felejt el. Szurkolók! Edzésre gyertek, ne a meccsre! A Nyíregyháza Mátyus Jánossal vágott neki az NB II-es bajnokságban, aki egy idő után kifejtette:..Next posts