mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kassai hibázott! De tényleg rajta ment el a Bayern továbbjutása?

Nincs vita arról, Kassai Viktor és csapata hibázott tegnap. Nem is egyet. Az sem kétséges, hogy Kassai Viktorra idehaza többször panaszkodtak, hogy egy-egy BL meccs után arrogánsan viselkedik a magyar játékosokkal. Igen, hibázott! De miért nagyobb az ő hiába, mint bármelyik játékosé?

Félreértés ne essék: nem kell megvédeni Kassait.
Csak nekünk nem kell bántani, nem kell még egyet belerúgni!

Bántják őt most elegen- és teszik ezt teljes joggal.
Ám mégis vannak itthon olyanok, akik „elégtételt vesznek korábbi sérelmeikért” Kassain azzal, hogy most földbe döngölik.  

Igen, valóban hibázott Kassai, bár tegyük hozzá, Ronaldo két lesgóljánál inkább az asszisztenseit kellene elővenni, mert nincs ember a földön, aki játékvezetőként látta volna, hogy a portugál a harmadik góljánál például előrébb van egy lépéssel, mint a labda.

Igen, valóban hibázott Kassai, mert a madridi Casemirót bizony ki kellett volna állítani második sárgával.

Az, hogy Vidal kiállítása jogos volt-e….nos, századszor visszanézve sem tudom eldönteni. Mert a játékos oldalról-hátulról érkezett, nyújtott lábbal, és bizony már a szándék is sárga lapot érhet. És hogy eltalálta-e ellenfele lábát vagy sem, még most sem tudom. Hol így látom, hol úgy. Klasszikusan az az eset, amikor ha a „mi játékosunk” csúszik így oda, felháborodunk a kiállításon, ha a „mi játékosunknak” csúsznak így oda, akkor kiállítást reklamálunk.

Igen, hibázott tegnap Kassai, de nem hiszem, hogy ő ejtette ki a Bayern Münchent.

Sokkal inkább „kenném” ezt a dolgot például Vidalra, aki az első meccsen 1-0-nál büntetőt hibázott, a második meccsen pedig egy sárgalap birtokában csúszott oda minimum veszélyesen az ellenfelének. Ha valakin, akkor rajta biztosan elment a Bayern továbbjutása. Nem tudom, őt előveszik-e úgy a németek, mint Kassait, pedig ő sokkal több „pénzért” hibázott, mint Kassai.

Sőt, halkan jegyzem meg, hogy a Bayern München két meccsen egy valamire való helyzetet sem tudott összehozni.

Igen, hibázott Kassai – de miért nagyobb az ő hibája, mint bármelyik játékosnak, aki hibázik?

Azt mondják, euró százezrekről, sorsokról döntött Kassai hibája, de vajon ugyanezt gondolják Vidal hibáiról is? Ugyanezt gondolják azon játékosok hibájáról is, akik mellett-között Marcelo 50 métert vezette a labdát?
Nagy kérdések, melyekre tán sosem kapunk választ!

Mindez persze nem menti fel Kassait és csapatát. Hibáztak, nem is egyet.

Az igaz azonban, hogy én itthon azt szoktam mondani: bár edzőként, játékosként, szurkolóként is idegesítenek a játékvezetői hibák, főleg, ha az "én csapatomat" sújtják, ha a magyar futballisták csak annyit hibáznának, mint a magyar játékvezetők, klubcsapataink állandó résztvevői lennének a nemzetközi kupák csoportmeccseinek.

És akkor nem az lenne a téma, hogy Kassai hogy vezette a Bayern-Real meccset, hanem hogy bármelyik magyar csapat hogy játszott a BL csoportkörben. De azt hiszem, attól még nagyon messze vagyunk.

Amit írtam, azt nem Kassai „mosdatására” írtam, csupán tényként közöltem. Kassai és csapata hibázott, melynek következtében minden bizonnyal kiírták magukat a komoly BL-játékvezetők listájáról.

Én abban bízom, hogy legalább egy hozadéka lesz ennek a hibasorozatnak: Kassai egy kicsit visszavesz az arrogáns stílusból, ami az elmúlt időben itthon jellemezte.
Mert ez is kétségtelen tény!

 



Dárdai: Dzsudzsák kellett volna, de ő a pénzt választotta! Bundesliga-bajnokot igazolt a Honvéd