mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Emlékezzünk: Ma 15 éve ment el Simi!

Tízszer, százszor beszéltünk. Kis túlzással törzsvendég voltam az éttermében - na jó, ez tényleg túlzás, de havonta 3-4 alkalommal megfordultam ott. Nem merném a barátjának nevezni magam, de kincsként őrzöm a tőle kapott bort, melyet 1997 szilveszterén adott, és melyet aláírt. Simi ma 15 éve ment egy el teljesen értelmetlen éjszakai verekedés után.

Sokan mondják rá, nem volt pengés játékos.
Lehet.
De a vérét adta volna egy győzelemért.
„Nincs most más megoldás! Ha törik, ha szakad, ha kúszni-mászni kell mindenkinek, vagy vér kell, folyjon, akkor vérnek kell folynia, és otthon nyerni kell!" -mondta az egyik ferencvárosi BL mérkőzés előtt.

Talán nem véletlen, hogy neve és a Fradizmus összeforrt.
Bevallom, nagy kedvenc volt.
Mert ővele nem lehetett veszíteni.
"Mi akkor is győzünk, hogyha kikapunk„ - szól az egyik Fradi-nóta, és igen, az volt az ember érzése, ha ő ott van a pályán, ha látom, hogy a csapat mindent megtesz a győzelemért, de az mégsem jön össze, ha veszített a csapat, akkor is nyert.

Nyerünk mi, szurkolók.
Mert láttuk, így is lehet.

Sokan mondják, nem volt pengés játékos.
Lehet.
De akik ma a Fradiba játszanak, azoknak csókólommal, előre kellett volna neki köszönni. Simon alázata, futball iránti szenvedélyessége, klubhűsége vitathatatlan.



Nem véletlen, hogy a Ferencvárosban senki nem viselheti soha többet a 2-es mezt.

Nemcsak a futballpályán tett meg mindent a Fradiért, de azon kívül is az egyesület megerősítéséért dolgozott. Több olyan játékost – Dragóner Attilát, Mátyus Jánost – is megfertőzött a fradizmussal, akik később maguk is egyesületünk oszlopaivá váltak.
„Még Kispesten játszottam, amikor bekeveredtem a Simon-sörözőbe. Simi egyből maga mellé ültetett, és elkezdett hozzám beszélni, és én csak néztem és néztem. Már előtte is tudtam, hogy a Ferencvárosban szeretnék játszani, de attól a pillanatból tudtam meg azt, hogy ez minden vágyam. Úgy beszélt a klubról, a labdarúgásról, mint előtte még senki más” – nyilatkozta róla Mátyus János a fradi.hu által tavaly készített, „A legendás 2-es” című filmben. (A filmet a cikk végén megnézhetik)

Sokan mondják, nem volt pengés játékos.
Lehet.

De a nevéhez kapcsolódik az egyetlen olyan gól, ami bedobás helyett berúgásból - egyszer, egy Szuperkupa-döntőn próbálkozott ezzel a szabállyal az MLSZ - született, hiszen ő ívelte be a labdát, amit aztán az egyik ferencvárosi támadó a Honvéd hálójába lőtt.

Sokan mondják, nem volt pengés játékos.
Lehet.
De minden megtett a győzelemért.

De az élet, a sors másképp akarta.
Azon a szombati éjszakán születésnapi buliba ment.
Végzetes éjszaka lett.



Bundesliga-bajnokot igazolt a Honvéd Ki és miért áldozta be a Vasas-meccset?