mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Dárdai: Dzsudzsák kellett volna, de ő a pénzt választotta!

Dárdai Pál a Világgazdaságnak adott interjújában beszélt arról, miért kidobott pénz az, amit ma a magyar futball infrastrukturális fejlődésébe tesznek, és elmondta azt is, hogy Dzsudzsák Balázs még két évvel ezelőtt is inkább a pénzt választotta, mintsem hogy visszatérjen az európai futball vérkeringésébe.


 Igazi futballkarrier helyett dollármilliók. Tényleg ez a jó választás?

Dzsudzsák Balázs pályafutása nagyszerűen indult, nem tagadom, én magam is ott ültem minden hétvégén a tv előtt, amikor a PSV játszott. Egészen addig követtem kiemelt figyelemmel játékát, amíg egy normális európai szerződés helyett nem a pénzt választotta.

Ám Dzsudzsák elment az Anzsiba, és bár az évek során sok pénzt keresett, megszűnt futballistának lenni.
Legalábbis olyan futballistának, akit számon tartanak Európában.

Dárdai Pál azonban segítő kezet nyújtott neki 2015-ben. Leigazolta volna a Herthához, amely mégiscsak a Bundesligában játszik, ám Dzsudzsák megint csak a pénz választotta.
- Dzsudzsák leigazolására 2015-ben lett volna reális esély, de Törökországot választotta a Dinamo Moszkva után. Ha akkor ide jön, úgy jár, mint Salomon Kalou: rendesen leedzem, és formába lendül. Jót tett volna neki, de limitáltak a lehetőségeink. Balázs olyan játékos, aki mindig meg volt fizetve, nem várhattam el, hogy a két szép szememért alább adjon az igényeiből. Nekünk mérlegelnünk kell azt is, hogy akit szerződtetünk, azt egy napon haszonnal értékesíthessük tovább, harmincéves kor felett pedig ezzel nem számolhatunk – mondta Dárdai Dzsudzsákkal kapcsolatban.

Nos, a tréner azt nem tette hozzá, hogy Dszudzsáknak nem a két szép szeméért kellett volna alább adnia az igényeiből, hanem azért, hogy legyen esélye arra, hogy újra futballista legyen belőle.
Dzsudzsák viszont a több pénzt ígérő teljesen ismeretlen török csapatot választotta, ahonnan gyorsan távozott, majd a nyári, egyébként sikeresnek ítélt Eb után sem kellett sehova.

Kivéve persze az arab „pénzkereső bohócligát”.

A gond ezzel csak az, hogy mint ahogy korábban leírtam: az a liga nem készíti fel Dzsudzsákot a világbajnoki selejtezőkre.

Igaz, ahogy az elmúlt „tízen” év döntéseit nézzük, Dzsudzsák a hangzatos nyilatkozatokon kívül pont nem törődik azzal, hogy felkészüljön a válogatott összecsapásokra, vagy azzal, hogy igazi példakép lehetett volna.

Ő csupán egyvalamivel törődik.
A pénztárcájával. 



Berecz Zsombor: Örülök, hogy megnyertük a bronzcsatát Kassai hibázott! De tényleg rajta ment el a Bayern továbbjutása?