mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ki és miért áldozta be a Vasas-meccset?

Évek óta mást sem hallunk, minthogy milyen jó lenne, ha végre újra tömött lelátók előtt játszanának a magyar csapatok. Erre valami dilettáns, egy teljesen idióta indokkal beáldozta a Vasas-Mezőkövesd Magyar Kupa elődöntőt, melyet így azt a helyszínen és a tv-ben sem nézett szinte senki.

 

Nem állítom azt, hogy a Vasas meccseire tömött sorokban érkeznének a szurkolók, de tény, hogy az angyalföldi csapat rég nem látott formában futballozik, és ez megmozgatja a drukkereket. A piros-kékek a bajnokságban még a bajnoki címért is harcban vannak, a Magyar Kupában pedig az elődöntőben azt a Mezőkövesdet fogadták, amely finoman szólva sincs világverő formában.

Azt sem állítom, hogy 10-15 ezren mentek volna ki a mérkőzésre, de azt igen, hogyha azt egy normális időpontban rendezik, akkor 4000 néző minimum kíváncsi lett volna rá.

De mit gondolnak, mikor rendeznek ma Magyarországon Magyar Kupa elődöntőt?

Szerda délután 4 órakor.

Na azt, aki ezt kitalálta, és aki erre a döntésre rábólintott, azt azonnal kirúgnám az állásából, mert ez a döntés nem a futball, nem a csapatok és nem a szurkolók érdekeit szolgálta.

A hivatalos indoklás szerint azért kellett ezt a meccset délután 4-kor játszani, hogy a tv közvetíteni tudja, majd utána a Fradi-Budafok elődöntő is képernyőre kerüljön. Ám ezzel egyvalamit értek el: míg a csapatok üres lelátók előtt, hangulattan meccset játszottak, addig a tv-ben sem nézte senki.
Mert ugyan ki ül le hétköznap délután 4-kor meccset nézni a tv elé.

Ezzel a döntéssel a dilettáns, hozzá nem értők elintézték, hogy a meccset szinte senki ne lássa. És bár nem állítom azt sem, hogy a színvonal óriási lett volna, azért az biztos, hogy jó pár Vasas-drukkertől vették el a lehetőséget, hogy kedvenc csapatukat (A Vasas 2-0-ra nyert) láthassák fél lábbal belépni a fináléba.

Bravó, csak így tovább!




Emlékezzünk: Ma 15 éve ment el Simi! Az MLSZ hülyét csinál – magából!