mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Az MLSZ hülyét csinál – magából!

Sajnos, ismét bebizonyosodott, komoly szakmai gondok vannak az MLSZ vezetőségében. Most épp a licencadó bizottság bizonyította ezt, hiszen több csapat is azért nem kapott indulási engedélyt, mert nincs fűthető pályája. Érdekes, de épp februárban mondták az MLSZ-ben, hogy csak akkor lesz kötelező a pályafűtés, ha minden új stadion kész lesz, és mindenhol lesz talajfűtés.

FEHÉR GYÖRGY

A héten kiderült, az elsőfokú licencadó bizottsága az NB I-es csapatok közül mindössze a Diósgyőrnek, a Debrecennek, a Videotonnak, a Ferencvárosnak, a Budapest Honvédnak és a Paksnak adott licencet a következő bajnoki szezonra. A klubok jelentős része azért nem kapta meg az indulási jogot egyelőre, mert nincs fűthető pályája.

Bár az NB I-es bizottság ülésén a klubok vezetői úgy döntöttek, hogy a következő szezontól a fűthető pálya még ne legyen licenc-követelmény, hiszen több stadion jelenleg is épül, így ésszerűbbnek tartanák az egy évvel későbbi bevezetést, ennek ellenére a szövetség egyelőre ragaszkodik a pályafűtéshez.

Érdekes, hogy februárban még nem ragaszkodott hozzá!
Akkor maradt el ugyanis a Balmazújváros bajnoki meccse – ráadásul úgy, hogy Balmazújvárosban van talajfűtés, csak nincs pénzük bekapcsolni azt. Büntetést mégsem kapott a klub, sőt, az MLSZ a következő választ küldte a témával kapcsolatban:
„Tény, hogy a fejlesztések egy része már befejeződött, vannak olyan stadionok, amelyekben rendelkezésre áll a pályafűtés rendszere. Ezek alkalmazása a klubok egyedi döntése. A versenyegyenlőség szempontját figyelembe véve, és e döntést összehangolva az ország területén zajló infrastruktúra fejlesztéssel, akkor tehető kötelezővé a pályafűtés, amikor befejeződött a stadionok modernizációs programja. Azt követően tehát, amikor minden résztvevő rendelkezik fűthető pályával, a fent leírtak érdekében kötelező lesz a berendezések használata annak érdekében, hogy a játékteret kedvezőtlen időjárási körülmények melletti is biztosítani lehessen.”

Februárban még azt mondta az MLSZ, csak akkor lesz kötelező a pályafutés, ha minden stadion elkészül

Nos, az MLSZ februári álláspontja szerint csak akkor lehet majd számon kérni a pályafűtést, ha minden stadion elkészül, a mostani álláspont szerint meg több csapat azért nem kapott licencet, mert nincs talajfűtése, pedig még korántsem készültek el az új stadionok

A legbizarrabb helyzet Újpesten alakult ki, ahova épp most toltak több százmillió forint állami pénzt, de a stadiont ennek ellenére alkalmatlannak találták profi mérkőzés megrendezésére, így az Újpest, és a stadionépítés miatt itt albérletben ott játszó Vasas is mehet, amerre lát – vagy ahol talál megfelelő stadiont.

Kérem, szóljon, aki érti ezt!

Az viszont újra bebizonyosodott, hogy bár Csányi Sándor profi üzletember, és jó MLSZ elnök is, akik körülveszik, akik a döntéseket hozzák, azoknak a legtöbb esetben fogalmuk sincs arról, mit miért és hogyan kellene úgy csinálni, hogy mindenkinek jó legyen!

Újra bebizonyosodott, hogy bár Csányi Sándor profi üzletember, és jó MLSZ elnök is, akik körülveszik, akik a döntéseket hozzák, azok – tisztelet a kivételnek – nem igazán értenek ahhoz, amit csinálnak.

Csak azt nem értem, miért várjuk így a magyar futball fejlődését!



Ki és miért áldozta be a Vasas-meccset? Érdemes volt ezért elküldeni Benét, és hazahozni Urbányit?