mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Honvéd vagy a Diósgyőr dönti el a bajnoki cím sorsát?

img

Vidi vagy Fradi? Honvéd vagy Diósgyőr? Hogy miként függ össze ez a négy csapat? Nos, vagy a Fradi vagy a Vidi lesz a bajnok – és ezt vagy a Honvéd, vagy a Diósgyőr dönti majd el. A Ferencváros komoly lépéshátrányba került a bajnoki címért folyó versenyfutásban. De véleményem szerint nem azzal, hogy nem tudott nyerni Kispesten (1-1-es döntetlen született a meccsen), hanem azzal, hogy nem tudta legyőzni a kiesés..

A ZTE tulajdonosának tévedése rámutat a magyar futball legnagyobb betegségére

img

Azokban az országokban, ahol üzleti alapon működik a futball, ott a klubok mögött tőkeerős tulajdonosok állnak. Nálunk az állami, önkormányzati „beavatkozás” mértéke már olyan zavart okoz a fejekben, hogyha valahol ez nem történik meg, akkor az összeomlás, kiesés szélére sodródhat egy klub. Mint most Zalaegerszegen.  Végh Gábor, a Zalaegerszeg többségi tulajdonosa négy évvel ezelőtt érkezett a jövőre 100 éves,..

Egyre inkább biztossá válik: nem Bódog volt a hibás!

img

A diósgyőri futballisták hétről-hétre bizonyítják, hogy nem érdemlik meg azt a sok-sok milliót, amit fizetés gyanánt minden hónapban felvesznek. A diósgyőri futballisták hétről-hétre bizonyítják, hogy nem a menesztett Bódog Tamás volt a hibás a rossz szereplésért, hanem ők. Sőt, azt is bizonyítják: igazak azok a pletykák, melyek szerint szándékosan buktatták meg Bódogot, aki nem tűrte a lazsálást. Azt hallani,..

Újpest szurkolók az MLSZ-nek: Jó lenne a lovat megfordítani a lovas alatt, mert ma már nem úgy működik a sztori, mint 30-40-50 esztendeje!

img

Az Újpest-szurkolók kérték az MLSZ-tól a kupadöntő időpontjának a megváltoztatását, hiszen szerdán nem mindenki tudna ott lenni a finálén. Persze, ma kis hazánkban amit az MLSZ eldönt, az úgy lesz, még ha senkinek sem jó. Ismét bebizonyosodott, hogy a szövetségben elfelejtik, a futball még mindig a szurkolókért van!   Az ujpest1885.hu-n jelent meg írás a lilák kupadöntőbeli szereplésével kapcsolatban, melyben az..

Ki beszél már Felcsúton Storckról, amikor Pintér Attila kupadöntőbe vitte a csapatot!

img

Puskás Akadémia - Újpest döntő lesz a Magyar Kupában. Évekkel ezelőtt ez elképzelhetetlen lett volna. Sőt, néhány héttel ezelőtt is, hiszen Pintér Attila helyére már startra készen állt a magyar válogatottat is irányító Berndt Storck. Sőt, sokan már kész tényként közölték, hogy a német edző váltja Pintért. Nos, a felcsúti vezetők talán már hálát adnak annak, hogy nem rúgták ki Pintért. Merthogy számomra egyértelmű:..

Magyar játékos a világ öt legjobbja között

img

A német válogatott csapatkapitánya, Dzsenifer Marozsán a világ egyik legjobb női labdarúgójának számít, a BBC idei év játékosa-választásán is bekerült az öt jelölt közé. A Budapesten született Marozsán  a csapatainak ajánlja egyéni sikereit. - Nagyon-nagy dolog, persze, de a legfontosabb nekem, hogy a csapattal nyerjek. Nekik köszönhetem, hogy beválasztottak, és persze nagyon büszke vagyok rá, de a legfontosabb..

Jól megünnepelte az NB I-be jutást az MTK: gyorsan igazolt egy légióst

img

Az MTK tavaly kiesett az NB I-ből, ez pedig a csapatnál jelentős változásokat hozott. Leginkább azt, hogy az NB II-ben csak magyar játékos léphet pályára, így például az NB I-ben védő olasz Federico Groppioni a nyáron a BLSZ II-ben szereplő Csep Gól csapatához igazolt.  Az MTK természetesen így is simán visszajutott…ennek örömére egy magyar játékos helyére gyorsan igazolt egy légióst. Az MTK-nál be is mutatták az..