mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tízmilliót fejenként egy meccsért Magyarországon? Igen!

img

Óriási bravúr kell ahhoz, hogy 2018-ban az állami pénzesőben fizetésképtelenné váljon egy profi focicsapat, de Sopronban sikerült a mutatvány. Múlt héten már írtunk a soproni helyzetről, ami most már végleges, nem tudják kifizetni a játékosokat. Mindeközben néhány száz kilométerrel arrébb egyetlen meccsért, egyetlen győzelemért tízmillió forint prémiumot kaptak (volna) a játékosok. Nem összesen. Fejenként! A..

Az a csapat, amelyik mindössze négy gólt kap tavasszal, megérdemli a bajnoki címet

img

A Videoton nyerte a versenyfutást, Székesfehérvárra került a bajnoki aranyérem. A Vidi nem követte el azt a hibát, mint tavaly, nem úgy a Fradi, ahol ismét produkáltak egy olyan szériát, amivel nem lehet egy ilyen kiélezett küzdelemben aranyérmet nyerni. Egy évvel ezelőtt a Videoton ki-ki meccsen bukta el az aranyérmet, épp a Budapest Honvéd ellen. A sors fintora, hogy most épp a Honvéd elleni győzelemmel..

Káosz Sopronban! Az MLSZ, a rendszer vagy a tulajdonos a felelős?

img

Múlt héten a zalaegerszegi példával mutattuk be, milyen káoszt okoz az, ha egy tulajdonos úgy vég bele a futballbizniszbe, hogy arra számít, a rendszer, az állami milliók majd őt is segítik – aztán mégsem. A héten Sopronban vált lassan visszafordíthatatlanná a rendszer, ami felveti a kérdést: hogyan kaphatott indulási engedélyt egy olyan csapat, melynek nincs meg a megfelelő tőkéje a bajnoksághoz. A játékosok már..

Őszintén: Vignjevics ezt nagyon megérdemlte

img

Az Újpest nyerte a Magyar Kupát, miután tizenegyesekkel (és ugye nem büntetőkkel) legyőzte a fináléban a Puskás Akadémiát. Drámai mérkőzés volt, ahol nemcsak két csapat, hanem két nagyszerű edző is csatázott. Pontosabban hazánk két legjobb klubedzője. Korábban már ecseteltem, miért tartom Pintér Attilát az egyik legjobb honi klubedzőnek. Nos, ugyanezt gondolom Nebojsa Vignjevicsről is A szerb szakember a..

A Honvéd vagy a Diósgyőr dönti el a bajnoki cím sorsát?

img

Vidi vagy Fradi? Honvéd vagy Diósgyőr? Hogy miként függ össze ez a négy csapat? Nos, vagy a Fradi vagy a Vidi lesz a bajnok – és ezt vagy a Honvéd, vagy a Diósgyőr dönti majd el. A Ferencváros komoly lépéshátrányba került a bajnoki címért folyó versenyfutásban. De véleményem szerint nem azzal, hogy nem tudott nyerni Kispesten (1-1-es döntetlen született a meccsen), hanem azzal, hogy nem tudta legyőzni a kiesés..

Ezért licitálj a Loki-mezre: A 11 éves Bodnár Balázs barátjának segítene

img

Bodnár Balázs a Debreceni Labdarúgó Akadémia U11-es csapatának. Ő nyerte a „Legaranyosabb Loki-szurkoló” címet. Ám Bodnár Balázs a legnagyobbak közé emelkedett, fiatal kora ellenére a legnagyobb erényeket csillogtatja meg. Nyereményét ugyanis nem tartja meg, hanem súlyos beteg barátja megsegítésére fordítja. Miután Bodnár Balázs fotójára érkezett a legtöbb szavazat, ő lett a legaranyosabb Loki-szurkoló, nyereménye..

A ZTE tulajdonosának tévedése rámutat a magyar futball legnagyobb betegségére

img

Azokban az országokban, ahol üzleti alapon működik a futball, ott a klubok mögött tőkeerős tulajdonosok állnak. Nálunk az állami, önkormányzati „beavatkozás” mértéke már olyan zavart okoz a fejekben, hogyha valahol ez nem történik meg, akkor az összeomlás, kiesés szélére sodródhat egy klub. Mint most Zalaegerszegen.  Végh Gábor, a Zalaegerszeg többségi tulajdonosa négy évvel ezelőtt érkezett a jövőre 100 éves,..

Egyre inkább biztossá válik: nem Bódog volt a hibás!

img

A diósgyőri futballisták hétről-hétre bizonyítják, hogy nem érdemlik meg azt a sok-sok milliót, amit fizetés gyanánt minden hónapban felvesznek. A diósgyőri futballisták hétről-hétre bizonyítják, hogy nem a menesztett Bódog Tamás volt a hibás a rossz szereplésért, hanem ők. Sőt, azt is bizonyítják: igazak azok a pletykák, melyek szerint szándékosan buktatták meg Bódogot, aki nem tűrte a lazsálást. Azt hallani,..

Újpest szurkolók az MLSZ-nek: Jó lenne a lovat megfordítani a lovas alatt, mert ma már nem úgy működik a sztori, mint 30-40-50 esztendeje!

img

Az Újpest-szurkolók kérték az MLSZ-tól a kupadöntő időpontjának a megváltoztatását, hiszen szerdán nem mindenki tudna ott lenni a finálén. Persze, ma kis hazánkban amit az MLSZ eldönt, az úgy lesz, még ha senkinek sem jó. Ismét bebizonyosodott, hogy a szövetségben elfelejtik, a futball még mindig a szurkolókért van!   Az ujpest1885.hu-n jelent meg írás a lilák kupadöntőbeli szereplésével kapcsolatban, melyben az..

Ki beszél már Felcsúton Storckról, amikor Pintér Attila kupadöntőbe vitte a csapatot!

img

Puskás Akadémia - Újpest döntő lesz a Magyar Kupában. Évekkel ezelőtt ez elképzelhetetlen lett volna. Sőt, néhány héttel ezelőtt is, hiszen Pintér Attila helyére már startra készen állt a magyar válogatottat is irányító Berndt Storck. Sőt, sokan már kész tényként közölték, hogy a német edző váltja Pintért. Nos, a felcsúti vezetők talán már hálát adnak annak, hogy nem rúgták ki Pintért. Merthogy számomra egyértelmű:..Next posts