mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ki beszél már Felcsúton Storckról, amikor Pintér Attila kupadöntőbe vitte a csapatot!

Puskás Akadémia - Újpest döntő lesz a Magyar Kupában. Évekkel ezelőtt ez elképzelhetetlen lett volna. Sőt, néhány héttel ezelőtt is, hiszen Pintér Attila helyére már startra készen állt a magyar válogatottat is irányító Berndt Storck. Sőt, sokan már kész tényként közölték, hogy a német edző váltja Pintért. Nos, a felcsúti vezetők talán már hálát adnak annak, hogy nem rúgták ki Pintért. Merthogy számomra egyértelmű: ő ennek a sikernek (és ki tudja, mi lesz a vége) a kulcsa.


Az elmúlt néhány évben rengeteg játékos megfordult már a Puskás Akadémiánál. Persze, számtalan cikk is született arról, hogy minek egyáltalán egy utánpótlás-nevelő egyesületnek NB I-es csapat, ha abban nem, vagy csak alig játszik saját nevelésű játékos.

Ez a cikk most nem erről szól.
Ez a cikk most Pintér Attiláról szól!

Arról a Pintér Attiláról, aki a Puskás Akadémia legjobb „igazolása”!

Merthogy Pintér Attila szerintem a legjobb magyar klubedző. Még akkor is ezt mondom, ha akkor, amikor szövetségi kapitány volt, bizony nem volt épp baráti a viszonyunk, sőt, olyannyira nem, hogy a neten külön fellelhető, amikor egy sajtótájékoztatón lényegében összeveszünk.

De a klubcsapat nem válogatott.
Pintér azért „bukott” meg a nemzeti csapat élén, mert egyrészről a szövetség vezetői már azzal megbuktatták, hogy őt nevezték ki az előre beharangozott „nemzetközi szinten ismert külföldi edző” helyett, másrészről a válogatott élén is klubedző akart lenni.

Ez nem jött be, de amit a klubcsapatoknál „művel”, azt talán egyetlen edző sem tudja utánozni. Most épp ötödszörre jutott be a kupadöntőbe – ebből kettőt megnyert – ami nem véletlen.

Pintér Attila lényegében magányos harcos, aki nagyjából egyedül dolgozik. Nem nagyon bízik a videó-elemzőkben és egyéb varázslatokban, ellenben reggeltől estig – vagy tovább –  csapatával és az ellenfelek játékával foglalkozik.

Állítólag egyedül, szinte bezárkózva.
Azt gondolom, az egész NB I benne van a fejében.

Az sem mellékes, hogy Pintér Attila nem tűri a lazaságot.
Azt szoktam mondani, hogy az edzősködés diktatúrán alapul és ennek ez a rendje, Pintér pedig be is tartja ezt az elvet.

Lehet őt nehéz embernek tartani, lehet szeretni vagy nem szeretni de tény:
Pintér Attila remek, az egyik legjobb magyar  klubedző!  

 



Magyar játékos a világ öt legjobbja között Újpest szurkolók az MLSZ-nek: Jó lenne a lovat megfordítani a lovas alatt, mert ma már nem úgy működik a sztori, mint 30-40-50 esztendeje!