mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Az a csapat, amelyik mindössze négy gólt kap tavasszal, megérdemli a bajnoki címet

A Videoton nyerte a versenyfutást, Székesfehérvárra került a bajnoki aranyérem. A Vidi nem követte el azt a hibát, mint tavaly, nem úgy a Fradi, ahol ismét produkáltak egy olyan szériát, amivel nem lehet egy ilyen kiélezett küzdelemben aranyérmet nyerni.

Egy évvel ezelőtt a Videoton ki-ki meccsen bukta el az aranyérmet, épp a Budapest Honvéd ellen. A sors fintora, hogy most épp a Honvéd elleni győzelemmel biztosította be a piros-kék csapat a bajnoki címet.

Az elmúlt egy napban sokan sokszor feltették a kérdést: vajon a Vidi nyerte meg a bajnokságot, vagy a Fradi vesztette el.

Nos, ennek eldöntése ugyan nem a mi dolgunk, de álljon itt két tény, ami talán segítséget nyújt.

A Ferencváros az elmúlt hét fordulóban öt döntetlent játszott. Nem tudta legyőzni a Debrecent, a Videotont, a Vasast, a Honvédot és a Paksot.  Ezeken a meccseken mindössze 11 gólt szerzett – és ebből négyet most, a Diósgyőr ellen.
A megszerezhető 21 pontból mindössze 11 pontot sikerült megszerezni.

Ezzel szemben a Videoton egész tavasszal mindössze három döntetlent játszott, egyszer kapott ki, a többi meccsét megnyerte. A Vidi ebben az idényben mindössze négy, azaz négy gólt kapott!

És egy ilyen őrült, bajnoki hajrában ezek a tények dönthetnek, döntenek az aranyérem sorsáról!



Káosz Sopronban! Az MLSZ, a rendszer vagy a tulajdonos a felelős? Tízmilliót fejenként egy meccsért Magyarországon? Igen!