mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Egyre inkább biztossá válik: nem Bódog volt a hibás!

A diósgyőri futballisták hétről-hétre bizonyítják, hogy nem érdemlik meg azt a sok-sok milliót, amit fizetés gyanánt minden hónapban felvesznek. A diósgyőri futballisták hétről-hétre bizonyítják, hogy nem a menesztett Bódog Tamás volt a hibás a rossz szereplésért, hanem ők. Sőt, azt is bizonyítják: igazak azok a pletykák, melyek szerint szándékosan buktatták meg Bódogot, aki nem tűrte a lazsálást.


Azt hallani, Bódog Tamás bűne az volt, hogy keményen fogta, kritizálta a játékosait. No és az, hogy belement a játékosok megbüntetésébe, autójuk elvételébe, fizetésük csökkentésébe.
A „nagy magyar sztárok” pedig ezt nem „tűrték”, és játékukkal nemes egyszerűséggel megbuktatták az edzőt.

Csak egyvalamivel nem számoltak.
Néhány vereség után már nem olyan könnyű felpörögni, mint ahogy azt az elkényelmesedd diósgyőri futballisták gondolják. Főleg nem a mostani, 12 csapatos bajnokságban, ahol kis túlzással minden csapat az életben maradásért küzd.



Ez az oldal (illetve elődje, a mifocink.blog.hu) 2011-ben indult egy érdekes bejegyzéssel, mely szerint az akkor az NB I-ből kipottyanó kék-fehér klub annak köszönhette a kiesést, hogy játékosai fogadtak egy-két meccsre, mondván, néhány vereség belefér, aztán a végén úgyis minden rendben lesz.
Nem lett!

Nos, azt gondolom, Diósgyőrben is hasonló a helyzet, csak itt nem „fogadásról” van szó.
Sokkal inkább gondolom, hogy Bódog Tamás, aki Németországból érkezett, túl kemény volt a mi a ”sztárocskáinknak”.

 

Hozzá kell tenni, ettől még lehet Bódog rossz edző, ám az is biztos, hogy a vezetők sem voltak korrektek, hiszen míg látszólag kiálltak Bódog mellett azzal, hogy keményen megbüntették a futballistákat, addig a háttérben már mindenben megegyeztek utódjával, Fernandezzel.

Mert ugye senki nem gondolja, hogy ez úgy történt, hogy az egyik pillanatban kirúgták Bódogot, „egy perc múlva” pedig megegyeztek a spanyollal.

Akkor Sántha Gergely, a klub ügyvezetője azt mondta, nem Bódog Tamás az egyedüli felelős, viszont hat forduló van hátra, és nekik ezzel a csapattal kell bennmaradniuk.

Nos, ez a csapat azóta csak vereséget szenvedett, és immár kieső helyről várja a folytatást.

És tudják mit?
Én igazából csak a szurkolókat sajnálom!

Én ilyenkor mindig, minden csapatnál azt mondom: meg is érdemlik a kiesést.
Azok a klubvezetők, akik nem tanulnak mások hibájából, akik milliókat hajlandóak fizetni egy-egy magyar játékosnak a nagy semmiért – akik ráadásul az elmúlt évben több alkalommal bizonyították, hogy közel sem érnek annyit, amennyit kapnak – akkor essenek ki az NB II-be, és próbáljanak onnan visszajutni!



Újpest szurkolók az MLSZ-nek: Jó lenne a lovat megfordítani a lovas alatt, mert ma már nem úgy működik a sztori, mint 30-40-50 esztendeje! A ZTE tulajdonosának tévedése rámutat a magyar futball legnagyobb betegségére