mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Újpest szurkolók az MLSZ-nek: Jó lenne a lovat megfordítani a lovas alatt, mert ma már nem úgy működik a sztori, mint 30-40-50 esztendeje!

Az Újpest-szurkolók kérték az MLSZ-tól a kupadöntő időpontjának a megváltoztatását, hiszen szerdán nem mindenki tudna ott lenni a finálén. Persze, ma kis hazánkban amit az MLSZ eldönt, az úgy lesz, még ha senkinek sem jó. Ismét bebizonyosodott, hogy a szövetségben elfelejtik, a futball még mindig a szurkolókért van!

 

Az ujpest1885.hu-n jelent meg írás a lilák kupadöntőbeli szereplésével kapcsolatban, melyben az is benne van, milyen választ kaptak a szövetségtől.

"A Magyar Kupa döntője hétköznap lesz megrendezve! Felhívtunk az MLSZ MK szervezésért felelősét, aki elmondta, hogy nagyon sűrű a versenynaptár, és a válogatott programja, valamint a nemzetközi kupában induló csapatok menetrendje miatt egyszerűen nem volt más időpont. Azt is elmondta, hogy a teljes lebonyolítás egyeztetve lett az összes klubbal, és ők elfogadták a szerdát, és ha valaki igazán látni szeretné a döntőt, az megoldja, hogy ott legyen. Nem volt nagyon ellenszenves az ember, csak kissé kioktató. Természetesen sok érvet magunk is ismerünk, (TV, rövid nyári szünet stb) néhányat el is fogadunk, de egy valamit szeretnénk mi is elmondani a kedves MLSZ-nek. Jó lenne a lovat megfordítani a lovas alatt, mert ma már nem úgy működik a sztori, mint 30-40-50 esztendeje. Akkor történhetett bármi, az emberek elmentek a meccsre, mert 1. nem volt más, 2. volt színvonal. Most bőven van más, és nincs színvonal. Ma már nem illeszthető bele egy család életébe az, hogy a gyerek hajnal 3-kor kerül ágyba, mert előző nap meccs volt. Amikor én voltam felső tagozatos, a fiúkat hétfőn nem feleltették, mert alig hallhatóan, de azt is igen rekedten rebegtük el, hogy nincs hangunk, mert szombaton bajnoki meccs volt. Ma ezt az érvet minden pedagógus kimosolyogná. Annyi a követelmény a suliban, hogy egy másnapi szülői "igazolás" stikában egyszerűen nem fér bele. Szóval a messze lakók, a gyerekesek kilőve. Nem is igazán ez a bántó, hanem az, ahogy ezt a kérdést az MLSZ kezeli. A beszélgetés során elhangzott, hogy egy bizottság egyeztet a Kupa versenykiírásáról az érintettekkel. "Kik az érintettek?"-kérdeztem, mire az volt a válasz, hogy a "klubok"... Magyarán a szurkolók nem azok.

Na ez látszik a szemléleten, kedves MLSZ!"

 

 



Ki beszél már Felcsúton Storckról, amikor Pintér Attila kupadöntőbe vitte a csapatot! Egyre inkább biztossá válik: nem Bódog volt a hibás!