mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Őszintén: Vignjevics ezt nagyon megérdemlte

Az Újpest nyerte a Magyar Kupát, miután tizenegyesekkel (és ugye nem büntetőkkel) legyőzte a fináléban a Puskás Akadémiát. Drámai mérkőzés volt, ahol nemcsak két csapat, hanem két nagyszerű edző is csatázott. Pontosabban hazánk két legjobb klubedzője.

Korábban már ecseteltem, miért tartom Pintér Attilát az egyik legjobb honi klubedzőnek.
Nos, ugyanezt gondolom Nebojsa Vignjevicsről is

A szerb szakember a legrégebben „hivatalban” lévő edző az NB I-ben. 2013-ban, azaz öt évvel ezelőtt vette át az Újpestet, és bár sokan azt mondják: azóta csak egy Magyar Kupát nyert – most már ugye kettőt – én úgy tartom: bravúrral nyert egy (kettő) Magyar Kupát.

Az Újpest ugyanis az a csapat, amelyik mindig „majd jövőre” lesz bajnok, köszönhetően az elmúlt időben tanúsított tulajdonosi magatartásnak.  Mert volt idő, amikor talán még Roderick Duchatelet sem tudta, mit akar csinálni majd a csapattal, sőt, volt idő, amikor a belga futballcsalád – a Duchatelet-család tulajdonában több klub is volt – utolsó helyén állt az Újpest.



Azt se feledjük el, hogy volt idő, amikor a lilák nem igazolhattak egyetlen játékost sem, volt idő, amikor hiába nyertek Magyar Kupát, nem indulhattak az európai kupákban, és volt idő, amikor egyetlen egy csatár sem volt a keretben, Vignjevics mégis, mindig, minden körülmények között karakteres csapatot épített, amelyik bár nem nagyon szólt bele a dobogós helyek elosztásában, kiesési gondjai sem voltak.

Azt gondolom, Vignjevics fejében sokkal, de sokkal több van a futballról, mit sok más, egyébként NB I-ben vagy NB II-ben dolgozó szakembernél, és ezt az elmúlt öt évben bőven bizonyította.

Az Újpest megnyerte a Magyar Kupát, nagy siker ez a csapatnak, de azt gondolom,   Nebojsa Vignjevicsnek még nagyobb siker.

És azt hiszem, hogy Nebojsa Vignjevics már vastagon megérdemelte ezt a sikert, ezt a győzelmet.



A Honvéd vagy a Diósgyőr dönti el a bajnoki cím sorsát? Káosz Sopronban! Az MLSZ, a rendszer vagy a tulajdonos a felelős?