mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Emlékfutás lesz a Heysel-tragédia áldozatainak a tiszteletére

img

Minden futballszurkoló előtt ismertek azok a sajnálatos események, amelyek 30 évvel ezelőtt történtek Brüsszelben, a Liverpool-Juventus BEK-döntő kapcsán. A tragédiát az okozta, hogy 1985. május 29-én, a brüsszeli létesítményben ledőlt egy támfal, 39, többségében olasz szurkoló halálát eredményezve. A mérkőzés az 1984-85-ös BEK sorozat döntője volt.     A szerencsétlenséget az okozta, hogy a tervezett..

A magyar futball valós helyzet 2.

Selmeczi Krisztián, a FIFA által élete végéig eltiltott, a bundabotrányban főszerepet játszó játékvezető két hete itthon nemzetközi edzőmérkőzést vezethetett. Az élvonalban dolgozó edzőket nem vették fel a Pro liszenszes edzőképző tanfolyamra, mert megbuktak a felvételi vizsgán. Az Újpest 200 millióért adta volna át az NBIII-es indulási jogot a Vácnak, akitől még a tönkretevője, Héger József is 80 milliót kér, a..

"Hogy melyek a gyorsaság fajtái, nem orvosi kérdés, mint ahogy az sem, honnan nyeri egy futballista az energiáját"

Először is elnézést kell kérnem ifj. Dárdai Páltól. Tegnap ugyanis azt írtam, őt sem vették fel a Pro liszenszes tanfolyamra, ám tévedtem, ő benne volt abban az öt szakemberben, akit felvettek. A többieket viszont nem, sőt, Szalai László edzőképző vezető mélyen felháborodott Márton matek-történelem összefüggésén. „Ne tegyünk úgy, mintha síoktatói kérdések tettünk volna fel a felvételin – nyilatkozta Szalai a mai..

Ki az alkalmatlan?

Az MLSZ állítólag nem tudott arról, hogy a Vasas nemzetközi felkészülési meccset játszik – az MLSZ edzőközpontban. Ezért – és nem azért, mert bundázó, bűnöző játékvezetők vettek részt a meccsen - meg is büntette a Vasast.100 ezer forintra. Felhívták a figyelmemet arra, hogy az MLSZ nem ment el szó nélkül a Vasas – Fluimense meccs mellett.  A szövetség megbüntette a Vasast 100 ezer forintra, mert nem jelentette be..

„A bundamaffia valós fenyegetést jelent!”

Gazdag József, a pozsonyi Új Szó újságíró nagyszerű dupla interjút készített Dr. Nagy Andrea a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjével, és Dr. Angeli László ügyésszel. Hol szervezett futballtornákat a szingapúri központú szindikátus? Bundameccs volt-e az áprilisi Fradi-Siófok? Kik számíthatnak börtönbüntetésre? Dr. Nagy Andreával, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjével és dr. Angeli Lászlóval, a..