mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Isten áldjon, Zoli! Pihenj békében!

Bevallom, kicsit laza júliust terveztem, és ehhez tartom is magam. Ám minden megváltozik, amikor egy három napos pihenő után hazajön az ember, és a közösségi hálón azzal találja..

4/4

Rég volt ilyen: mind a négy európai kupacsapatunk nyerni tudott. Sőt, nagy az esély arra, hogy mind a négy tovább is..

4/4

img

Rég volt ilyen: mind a négy európai kupacsapatunk nyerni tudott. Sőt, nagy az esély arra, hogy mind a négy tovább is..

Azok „fikáznak”, akikkel 30 évig semmit nem értünk el

img

Hazajött a válogatott, megünnepeltük őket rendesen. Volt itt minden: konfettieső, szivárvány, színpadi bemutatás (no nem mintha nem ismernénk őket), éneklés, taps, és sok-sok szurkoló. Meg egy halom fanyalgó, akik nem értik, miért is ünnepeljük a válogatottat. Több száz szurkoló a reptéren és a Hősök terén, sztároknak kijáró ünneplés. Ez várta a válogatottat hétfőn. Emlékszik valaki arra, mikor fogadta ilyen..

Minden most kezdődik el!

img

Kikaptunk Belgiumtól és kiestünk az Eb-ről. Vereséget szenvedtünk, de nyertünk. Nyertünk egy csapatot, egy válogatottat, amelyikért igazán lehet rajongani. Csak ámulok és bámulok: összesen hat kommentet néztem meg a meccs után, abból négy negatív hangvételű. Na ne szórakozzunk már! Igen, kikaptunk ma Belgiumtól. Igen, kiestünk az Eb-ről. Igen, négy gólt is kaptunk. Igen, voltak hibák. De uraim (és hölgyeim)!..

Csank János: Van, amiben már megnyertük az Eb-t

img

Az elmúlt 30 évben Csank Jánossal került legközelebb a magyar válogatott ahhoz, hogy világeseményen szerepelje, már ha a jugoszlávok elleni 1-12-es pótselejtezőt esélynek lehet nevezni. A korábbi szövetségi kapitány azok közé tartozik, akik nem „féltékenyek” a mostani sikerekre,sőt, Csank száz százalékig elismeri a szakmai stáb munkáját. Sőt, szerinte már van, amiben a magyar válogatott nyerte meg az Eb-t. -..

Bernd Storck: Továbbra is lépésről-lépésre kell haladnunk

img

A szövetségi kapitány szerint a kemény munkának, a rengeteg gyakorlásnak meg lett az eredménye, de a csoportelsőség semmit nem változtat azon, hogy továbbra sem mi vagyunk az esélyesek. Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a csoportkör lezárultát követően egy háttérbeszélgetés keretében válaszolt az mlsz.hu kérdéseire, csapat főhadiszállásán, az impozáns Terre Blanche hotelben.  - Az igazság az,..

Szabad sírni

img

Mert én megmondtam – hallottam százszor, ezerszer a napokban. Egy frászt- gondolom magamban. De kit is érdekel az most, hogy  a magyar futballt negatív színben feltüntetők közül többek verik most a mellüket? Azt kívánom, legyenek ők is boldogok most. Legyen mindenki boldog. És igen, sírni is szabad. Bevallom, nem tetszett, amikor Pintér kapitány lett. Azt mondtam, bár Pintér nagyszerű klubedző, ám a válogatott..

Szerencsefaktor

img

Az Európa-bajnokság, és azt körülvevő szurkolói eufória mellett kicsit elsikkadt a tegnapi, nemzetközi kupákban való sorsolás. Elmondhatjuk, hogy a szerencsefaktor a Fradi mellé állt, hiszen a zöld-fehér klub lényegében felkészülés nélkül vág neki a BL-nek, de egyáltalán nem kapott verhetetlen ellenfelet. Sőt, az is lehet, hogy nem kell majd játszania.  Mint arról korábban írtuk, a Fradi lehet az Eb egyik nagy..

A szurkolókat ünnepli a Hyundai

img

A Hyundai, a 2016-os Európa-bajnokság szponzora szerint a futball iránti rajongás motorja, az igazi szurkoló. Pontosan ezért az EB-re készült kampányukban őket helyezik a középpontba, fiatalokat és időseket egyaránt. A 2016-os labdarúgó Európa Bajnokságot beharangozó online videójukat már több mint 33 millióan látták YouTube-on. Az új kampányfilm – melynek címe „A várakozás” – június 1-jétől július 10-éig fog..

Veretlenek vagyunk!

img

Kérem szépen, veretlenek vagyunk az Európa-bajnokságon. Veretlenek, és továbbjutó helyen állók. Sőt, megkockáztatom, már tovább is jutottunk. A kérdés csupán az, hogy hányadik helyen tesszük ezt meg. De az biztos, hogy az Izland elleni meccs ismét mestermunka volt. A futball igazságtalansága lett volna, ha Izland ellen kikapunk. És már oly sokszor volt igazságtalan velünk a futball. De most valami megváltozott...

Hajrá, Magyarok!

img

Fél Európa azon csodálkozott, hogy nemzeti csapatunk kiverte a pótselejtezőn Norvégiát. Aztán lényegében egész Európa azon csodálkozott, hogy nemzeti csapatunk 2-0-ra legyőzte a selejtezőcsoportjából veretlenül továbbjutó osztrákokat az Eb-n. Ma pedig legyőzzük az hollandokat kétszer is megfricskázó Izlandot. Mert igen, úgy érzem, legyőzzük őket. Ám ha mégsem, akkor sincs semmi baj. Vajon megtanultak a srácok..

Futbólia él

img

Az ötvenes-hatvanas években volt egy ország: Futbólia. A lakosok rajongtak a futballért, a nemzet Aranycsapata szárnyalt. Aztán az utolsó lépést már nem tudta megtenni, elbukta a vb-döntőt. Futbólia még egy ideig élt, igaz, már nem olyan fénnyel, mint az Aranycsapat idején, ám az elmúlt 20-30 évben már tecchalott állapotban volt. Eddig. Mert jelentem, Futbólia újra él. Futbóliában az aranykorszak utáni időszakot..Next posts