mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szerencsefaktor

Az Európa-bajnokság, és azt körülvevő szurkolói eufória mellett kicsit elsikkadt a tegnapi, nemzetközi kupákban való sorsolás. Elmondhatjuk, hogy a szerencsefaktor a Fradi mellé állt, hiszen a zöld-fehér klub lényegében felkészülés nélkül vág neki a BL-nek, de egyáltalán nem kapott verhetetlen ellenfelet. Sőt, az is lehet, hogy nem kell majd játszania. 




Mint arról korábban írtuk, a Fradi lehet az Eb egyik nagy vesztese. Az összes meghatározó játékosa a válogatottnál van, sőt, nagyon meglepő lenne, ha mind visszatérne. Az lényegében például biztos, hogy Nagy Ádám nem zöld-fehérben játszik majd az ősszel. Csonka, fiatalokkal feltöltött kerettel edz a csapat, amely lényegében egyetlen normális edzőmeccset sem tud játszani. És ne feledjük, nem csak a BL-re kell felkészülni, hiszen az Eb után egy héttel kezdődik a bajnokság.


Ezek után valóban szerencsésnek nevezhetjük, hogy a Fradi azt az albán Skënderbeut kapta, amely tavaly ugyan megmutatta, igazán veszélyes csapat, de amelyet simán kizárhat az UEFA. A Skënderbeu ellen ugyanis a nemzetközi szövetségeljárást indított bundázás miatt, majd június 7-én ki is zárta a klubot az európai kupaszezonból. A klub honlapjának tájékoztatása szerint az UEFA „sportszerűtlenül felfüggesztette egy szezonra a csapatot”. Hozzáteszik, a nemzetközi Sportdöntőbíróság biztosan megváltoztatja majd a döntést. Ez július 5-én vagy 6-án derül ki. Ha érvényben marad a kizárás, az FTC ellen a Partizani Tirana ugorhat be – a fővárosi csapat öt ponttal maradt le a Skënderbeutól.

Valljuk be őszintén, a két csapat közül egyik nem tűnik legyőzhetetlennek.
Azt tudni lehetett, hogy a Loki gyengébb ellenfelet kap majd, és a lelkes amatőrök alkotta San Marinó-i La Fiorita elleni meccs sima debreceni sikert ígér. Sőt, nagy valószínűséggel a moldovai Zaria Balti sem okoz majd gondot a Videotonnak, bár a nyári változások miatt azt nem tudjuk, milyen székesfehérvári csapatot láthatunk majd az ősszel.
A kakukktojás az MTK.
A kék-fehérek estek már ki könnyebb ellenféllel szemben is, mint amilyen az Aktobe, ráadásul a kazahok, tavaly már átélték, milyen az elitben, a csoportkörben szerepelni, és vélhetően idén sem adnák alább.

Mindent összevéve azért nem panaszkodhatunk a sorsolásra.
Reméljük, ez mondjuk majd a meccsek után is.

 

 



A szurkolókat ünnepli a Hyundai Szabad sírni