mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szabó György eltévedt: aki a bundáról kérdez, azt kivezetteti

img

Valahol nagyon eltévedt George F Hemingway, vagy ahogy mostantól becsületes nevén szólítjuk Szabó György. A Honvéd tulajdonosa immár másodszor igazolja le a bundabotrányban érintett Lanzafame-t, ám ma minden határon túlment akkor, amikor a játékos bemutatásakor közölte: aki a bundáról mer kérdezni, azt kivezetteti a teremből. Szabó György rendszeresen osztja az észt a magyar futballban. Mint mindenkinek,..

Úgy néz ki Balogh Norbert megmérettetett, és (egyelőre) könnyűnek találtatott

img

Nem oly rég a Palermo elnöke még Cavaniohoz hasonlította a Balogh Norbertet. Nem oly rég még az edzővel is összeveszett azért, mert nem játszatta a magyar támadót. Nos, úgy néz ki Balogh Norbert megmérettetett, és (egyelőre) könnyűnek találtatott. Most ugyanis úgy néz ki, hogy irány a harmadosztály. Szinte mindenkit meglepett, amikor Balogh Norbert alig néhány NB I-es meccsel a háta mögött az olasz élvonalba..

Dibusz Dénes: Óriási motiváció, hogy idén újra bajnokságot nyerjünk!

img

Mennyire számít a szurkolók támogatása? Mi történt az albánok ellen? Szeretne-e a válogatott első számú kapusa lenni? A Lokál Extra többek között ezekről beszélgetett Dibusz Dénessel, a Ferencváros kapusával. Sokak szerint Dibusz Dénes követi majd a válogatott kapujában Király Gábort (MTI Fotó: Illyés Tibor) Dibusz Dénes tagja volt a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságra kiutazó magyar válogatottnak, és..

Már meg sem lepődünk a meglepetéseken. És így van ez jól!

img

Hip-hop itt a nyár vége, a válogatott Európa-bajnoki eufóriájából gyorsan belecsöppenünk a valósága, a világbajnoki selejtezők áradatába. A Storsk-csapat már el is kezdte a felkészülést a Feröer-szigetek elleni meccsre. A keretben számos „megelepetésarc” van, de ezt már megszokhattuk a német szakembertől. Az már egy más kérdés, hogy ezek a „meglepetésarcok” a válogatotton kívül nem nagyon bizonyítottak – de ez már..

Alázat...Szerénység...

img

Mindenki a Vasas menetelésén ámul. Igaz, még messze a bajnokság vége, és nem sokan fogadnának arra, hogy az angyalföldi csapat ott lesz a dobogó közelében a végén, mégis sokakat meglepett a piros-kékek szereplése. Ma pedig kiderült a titok. Ez pedig nem más, mint szakmai alázat és…szerénység. Alig fél éve, hogy kritikus szavakat fogalmaztam meg a Vasassal kapcsolatban. Az utolsó tavaszi felkészülési meccsen, a..

Vendégtoll rovat: "Cáfolj rám, avagy legyen ősszel is Vasas-nyár!"

img

Rögtön az elején be kell avatnom az Olvasót egy személyes titkomba. Van egy szörnyű pszichés problémám. Azt képzelem, hogy ha egy jó szériát futó csapatnak én is elkezdek szurkolni, akkor az azonnal vesztes csapattá válik. A betegségem annyira szörnyű, hogy erre számos példát fel is tudok sorolni. Úgy éreztem, valami megtörik, amikor az Európa-bajnokságon a magyar válogatott megverte Ausztriát. A gyógyulás érzése..

Célfutball

img

Azért május végén még a legvérmesebb Vasas-szurkolók sem gondolták, hogy csapatuk a nyár végén vezeti majd a bajnokságot. Erre az angyalföldi csapat valami olyannal rukkolt elő a mostani bajnokságban, amire már nagyon rég várnak a drukkerek. Szinte hihetetlen, de a Vasas vezeti a bajnokságot. Tegyük hozzá, úgy, hogy eddig már legyőzte a tavalyi bronzérmes Debrecent, az ezüstérmes Videotont, és a bajnok..

Szurkolói klubot indít az MLSZ!

img

Az Európa-bajnokságon sikerrel szereplő válogatott iránt jelentősen megnövekedett az érdeklődés, azonban - a Nemzeti Stadion felépüléséig - a hazai válogatott mérkőzéseknek otthont adó Groupama Aréna befogadóképessége korlátozott, határt szab a nézőszámnak. Ennek ellenére a szövetség nem emeli a vb-selejtező mérkőzésekre szóló jegyek árait, sőt új kedvezményrendszert vezet be a nemzeti csapat mérkőzéseire. Az MLSZ..

Dzsudzsi belátta

img

Olyan történt, amilyen még nem. Dzsudzsák Balázs belátta, kár volt pénzre – igaz, sok, sok pénzre – váltani tehetségét. Dszudzsák Balázs belátta, amikor Oroszországba szerződött, megszűnt jegyzett futballistának lenni. Az Európa-bajnokság előtt Csank János azt mondta, ez az utolsó esélye Dzsudzsák Balázsnak, hiszen most még visszatérhet az európai futballtérképre, és ha nem is magasan jegyzett csapathoz, de..

Ki találta ki ezt a baromságot?

img

Van valaki, vannak valaki(k), akik íróasztal mögött, focipályán tán sosem járva hoz(nak) teljesen értelmetlen döntéseket a magyar futballt illetően. Most például azt, hogy az amatőr csapatoknak – olyan játékosoknak, akik munka mellett, szabadidőben, nyár közepén általában az éves szabadságukat töltve - augusztus első hétvégéjén kell tétre menő Magyar Kupa meccset játszaniuk. (A kép illusztráció) Aki egy kicsit..Next posts