mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szabó György eltévedt: aki a bundáról kérdez, azt kivezetteti

Valahol nagyon eltévedt George F Hemingway, vagy ahogy mostantól becsületes nevén szólítjuk Szabó György. A Honvéd tulajdonosa immár másodszor igazolja le a bundabotrányban érintett Lanzafame-t, ám ma minden határon túlment akkor, amikor a játékos bemutatásakor közölte: aki a bundáról mer kérdezni, azt kivezetteti a teremből.

Szabó György rendszeresen osztja az észt a magyar futballban. Mint mindenkinek, mindenről van véleménye, ami nem is nagy gond, hiszen attól szép a futball, mert mindenki „ért hozzá”, no meg attól, hogy mindenki másképp látja azt.

Szabó György most azonban átlépett egy határt, és olyat tett, ami ellen azonnal fel kell lépni.

Davide Lanzafame kétség kívül tehetséges futballista – és immár bizonyítottan is bundázó futballista. Az olasz szövetség el is tiltotta ezért, így Olaszországban nincs klub, amely szívesen látná soraiban.

Persze, a Honvédnál kapva kaptak az alkalmon, ami azért is meglepő, mert bár korábban láthattuk, hogy számos, bundázás miatt parkolópályára tett játékos kötött ki valamilyen furcsa üzletnek köszönhetően Kispesten, ám mostanában már inkább a saját nevelésű fiatalok kerületek előtérbe a klubnál-

A háttérben most aztán ismét történhetett valami, mert a régebben oly nagyon élő, de mostanában „tecchalott” olasz kapcsolat felerősödött, így Lanzafame újra Kispesten kötött ki.

A játékost annak rendje és módja szerint be is mutatták – illetve dehogy annak és rendje és módja szerint.

Szabó György ugyanis a mai sajtótájékoztató elején közölte, aki a bundázásról mer kérdezni, azt kivezettetik.

Pontosabban megkérik, hogy távozzon a teremből, és ebben segítenek is neki.


Hát kérem szépen, ez azért túlmegy minden határon.
A magyar klubvezetőknek minden erővel a bundázás ellen kellene küzdeniük.

Sőt, egy klubvezetőnek minden egyes alkalommal el kellene magyaráznia, miért igazol a bundabotrányban érintett játékost.
Sőt, azt hiszem, ha egy magyar klubvezető egy bundabotrányban érintett, elítélt magyar játékost igazolna, abból komoly felháborodás lenne.

De vajon miért ne lenne így akkor, ha klub egy külföldi, bundabotrányban érintett játékost igazol le?
És vajon miért gondolja azt Szabó György, hogy egy hivatalos sajtótájékoztatón megfenyegetheti azokat az újságírókat, akik erről kérdeznének?
És vajon hogy gondolja ezt az egészet Szabó György?



Úgy néz ki Balogh Norbert megmérettetett, és (egyelőre) könnyűnek találtatott Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! - Ma lenne 51 éves Simon Tibor