mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Már meg sem lepődünk a meglepetéseken. És így van ez jól!

Hip-hop itt a nyár vége, a válogatott Európa-bajnoki eufóriájából gyorsan belecsöppenünk a valósága, a világbajnoki selejtezők áradatába. A Storsk-csapat már el is kezdte a felkészülést a Feröer-szigetek elleni meccsre. A keretben számos „megelepetésarc” van, de ezt már megszokhattuk a német szakembertől. Az már egy más kérdés, hogy ezek a „meglepetésarcok” a válogatotton kívül nem nagyon bizonyítottak – de ez már legyen az őket megvevő csapatok gondja.

Felsorolhatnám azokat, akiket Storck meghívott a Telkiben tartandó összetartásra, de felesleges.

Megtette ezt már rajtam kívül mindenki.
Mondhatnám, hogy mit keres a keretben például az a Csiki Norbert, akinek az elmúlt fél évben egyetlen értékelhető megoldása sem volt (és előtte sem sok), most pedig az eddig csak bukdácsoló Gyirmótot „erősíti”, de ez is felesleges.

Mondhatnám, hogy már meg sem lepődünk a meglepetéseken.
És nincs is ezzel semmi gond!

Egyrészről az, hogy Csiki ott van a keretben, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a csapatba is bekerül, másrészről Storck eddig össze húzása, összes meglepetése bejött, miért lenne ez másképp Csikivel.

De nem is Csiki a lényeg, ő csak egy kiragadott példa.
Mert például látjuk, hogy az „oslói hős”, Kleinheisler – hogy finoman fogalmazzunk – könnyűnek találtatik a Bundesligában, de kit érdekel ez, ha a válogatottban jól játszik.

A lényeg az, hogy Storck megtalálja azt a csapatot, amelyik eséllyel veszi fel a harcot a svájci és a portugál válogatottal (na jó, a többiekkel is) a vb-re való kijutásért.

A többi nem számít!

És én most azt mondom: adjunk időt a kapitánynak, hiszen már eddig is bizonyított.
Miért ne lenne ez most is így!




Alázat...Szerénység... Dibusz Dénes: Óriási motiváció, hogy idén újra bajnokságot nyerjünk!