mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Célfutball

Azért május végén még a legvérmesebb Vasas-szurkolók sem gondolták, hogy csapatuk a nyár végén vezeti majd a bajnokságot. Erre az angyalföldi csapat valami olyannal rukkolt elő a mostani bajnokságban, amire már nagyon rég várnak a drukkerek.

Szinte hihetetlen, de a Vasas vezeti a bajnokságot.
Tegyük hozzá, úgy, hogy eddig már legyőzte a tavalyi bronzérmes Debrecent, az ezüstérmes Videotont, és a bajnok Ferencvárost.
Utóbbi kettőt ráadásul idegenben.

Valami történik Angyalföldön, ami eddig nem történt. Azt ugyan nem mondhatjuk, hogy a csapat káprázatos letámadásos taktikával lepné meg az ellenfelelek, de tény: hihetetlen célfutballt játszik a csapat. Olyan célfutballt, amivel például az Üllői is nyerni tudott úgy, hogy lényegében egyetlen veszélyes támadást vezetett: az utolsó percben, amiből a győztes gól született.

Ám látszik a német precizitással megszervezett, megtervezett célfutball, ahol minden játékos minden pillanatban tudja, hova kell futnia, mit kell csinálnia. Persze, ettől még simán kikaphatott volna szombaton a csapat, hiszen a Fradi csak ez első húsz percben három olyan helyzetet hagyott ki, mint amilyet a Vasas az utolsó percben értékesített. Ám a különbség épp ebben mérhető: a Fradi-játékosok nem, a Vasas-játékosok megfelelően koncentráltak. 

Sir Alex Ferguson egyszer azt mondta: „sokan úgy gondolják, hogy a futballban az egyik legfontosabb az eredményt, pedig ez nem igaz. Csak az eredmény a fontos!”

Nos, a Vasasnál eddig ezt szem előtt tartják, és bár arra nem tennénk nagy pénzt, hogy az angyalföldi csapat a bajnokság végén is ott lesz az élmezőnyben, az biztosnak tűnik, hogy sokkal szebb év vár a Vasasra, mint volt a tavalyi.



Szurkolói klubot indít az MLSZ! Vendégtoll rovat: "Cáfolj rám, avagy legyen ősszel is Vasas-nyár!"