mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Dzsudzsi belátta

Olyan történt, amilyen még nem. Dzsudzsák Balázs belátta, kár volt pénzre – igaz, sok, sok pénzre – váltani tehetségét. Dszudzsák Balázs belátta, amikor Oroszországba szerződött, megszűnt jegyzett futballistának lenni.

Az Európa-bajnokság előtt Csank János azt mondta, ez az utolsó esélye Dzsudzsák Balázsnak, hiszen most még visszatérhet az európai futballtérképre, és ha nem is magasan jegyzett csapathoz, de mindenképp magasan jegyzett bajnokságba igazolhat.

Ma már tudjuk, hiába sikerült magyar szempontból jól ez Eb, és hiába játszott jól Dzsudzsák Balázs, jegyzett, európai bajnokságban szereplő csapatok vezetőinek sajnos eszük ágában sincs szerződtetni. Egészen egyszerűen nem kell senkinek – és ezen már a korábban tapasztalt fizetett pr cikkek sem segítenek. Maradt tehát az Arab Emirségek-beli al-Vahda – már ha valaki hallott valaha erről a csapatról

A szélső ma reggel a Class FM vendége volt, ahol maga is belátta, saját maga rontotta el pályafutását.
„Elmondok valamit, amit valószínűleg még sosem hallottak tőlem, de mi a menedzsmentemmel már megbeszéltük: ha valahol ezt elrontottuk, az biztos a PSV után történt. Tisztában vagyunk vele, hogyha akkor nem Oroszországba megyünk… Most nem mondok csapatnevet, de biztos vagyok benne, hogy most nem arról beszélgetnénk itt, hogy én az Emírségekbe szerződtem. Ott volt az a fordulópont, amikor eldőlt, nagyon nagyot kell alakítanom ahhoz, hogy nagyobb klubhoz igazoljak. Tisztában vagyunk a hibákkal is, miket követtünk el. Viszont mindennek megvan a miértje. Most nem volt más ajánlatom, csak az al-Vahdáé. Az Olympiakosz ugyan kölcsönvett volna vásárlási opcióval, de az általuk kínált félmillió euró nem volt elég a törököknek – akik az üzleti életben jártasak, tudják, ha az asztalon van ennyi pénz kölcsönbe, mellette pedig 3 millió készpénz. És nyilván a törökök nem arról híresek, hogy a játékos érdekeit nézik, úgyhogy nem is nagyon akartak erről a kölcsönvételről hallani. Az al-Vahda az előző szezonban a harmadik helyen végzett, de évről évre magasabbra teszi a lécet, legutóbb például az egyik kupát el is hódította. Most már a bajnokság megnyerése a cél, az ázsiai Bajnokok Ligájában szeretnének játszani. Május óta próbáltak szerződtetni, úgyhogy boldogok voltak, hogy sikerült is, hozzáteszem, már én is az vagyok, kíváncsian várom az új kalandot."

Nos, mondanánk, hogy mi is kiváncsian várjuk, de őszinték leszünk.
Ez nem így van.
csak a fejünket fogjuk, amikor azt nézzük, a magyar futball egyik legnagyobb ígérete hogyan fecsérelte – vagy váltotta euró milliókra, kinek mi tetszik – tehetségét.

 

 



Ki találta ki ezt a baromságot? Szurkolói klubot indít az MLSZ!