mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Úgy néz ki Balogh Norbert megmérettetett, és (egyelőre) könnyűnek találtatott

Nem oly rég a Palermo elnöke még Cavaniohoz hasonlította a Balogh Norbertet. Nem oly rég még az edzővel is összeveszett azért, mert nem játszatta a magyar támadót. Nos, úgy néz ki Balogh Norbert megmérettetett, és (egyelőre) könnyűnek találtatott. Most ugyanis úgy néz ki, hogy irány a harmadosztály.

Szinte mindenkit meglepett, amikor Balogh Norbert alig néhány NB I-es meccsel a háta mögött az olasz élvonalba szerződött. Azt már szinte mindenki feltételekkel kezelte, amikor az olasz klub nagyotmondó elnöke közölte: Balogh lesz az új Cavani, akiért ötmillió eurót – plusz a bónuszok – fizetett. Sőt, azt is hozzátette, az üzlet után akár tízmillióért is eladhatta volna a csatárt olasz és német kluboknak, de nem tette.

Talán jobb lett volna (legalábbis az ő szemszögéből) mert Balogh azóta bizonyította – hogy egyelőre gyenge az olasz élvonalhoz.

Pedig az esélyt megkapta, hiszen bár az előző bajnokságban nem játszott túl sokat, a múlt héten rajtoló bajnokság első fordulójában, a Sassuolo ellen kezdett a hazai pályán játszó szicíliaiaknál, de a 0-1-s eredménnyel záruló találkozón pocsékul játszott. Az elmúlt napokban rengeteg kritikát kapott, ráadásul a Palermo nemrég a 17-szeres olasz válogatott Alessandro Diamantit is leigazolta a posztjára.

Most pedig a parlandodisport.it azt adta hírül, hogy a Palermo a harmadosztályú Modena FC-be adja kölcsön magyar játékosát, Balogh Norbertet. A volt debreceni csatár akár már pénteken új klubja rendelkezésére állhat.

Nem akarok vészmadár lenni, de emlékszik valaki olyan magyar játékosra, aki az olasz másod vagy a harmadosztályban karriert csinált, esetleg onnan jutott fel/vissza az élvonalba? Nekem leginkább olyan játékosok jutnak eszembe, akik vagy azért somfordáltak vissza az NB I-be, mert nem kaptak rendesen fizetést, vagy azért, mert nem játszottak.

Persze, ez nem azt jelenti, hogy Balogh is így jár majd, de egyre inkább úgy tűnik, kicsit korai volt ez a külföldi kaland.
Persze, ne legyen igazam!

 



Mészöly Kálmán: Kétszer operáltak de most már jól vagyok! Szabó György eltévedt: aki a bundáról kérdez, azt kivezetteti